3x beauty met pompoen

Pompoenen en de herfst zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De groente is niet alleen mooi om mee te decoreren en lekker om op te eten, een pompoen is ook nog eens hartstikke goed voor de buiten- én binnenkant van je lichaam. Wij hebben een aantal beautytips voor jou op een rijtje gezet.

  • Verzorgende bodyscrub

    Met maar drie ingrediënten maak je een scrub voor je lichaam. Kies voor een Hokkaido-pompoen, die bevat veel carotenoïden, zoals alfa- en bètacaroteen. Deze antioxidanten beschermen je lichaam tegen weersinvloeden en werken verzorgend. Voor deze scrub heb je honderd gram vruchtvlees van de pompoen, drie eetlepels bruine suiker, een eetlepel zout en een eetlepel amandel- of olijfolie nodig. Het vruchtvlees moet je eerst vijf minuutjes koken, afgieten en pureren met een staafmixer. Vervolgens kun je de rest van de ingrediënten toevoegen. De scrub is ideaal voor onder de douche: wrijf het gehele lichaam in en let vooral op de ruwe gebieden, zoals de ellebogen en voeten. Je huid wordt hier gegarandeerd zacht van!


  • Pompoenpitten voor een egale huid

    Er zitten duizelingwekkend veel vitaminen en mineralen – zoals een flinke dosis vitamine E, zink en Omega 3 en 6 – in pompoenpitje. Je kunt aan de slag met dure crèmes voor je huid, maar een handje pompoenpitten over je salade of in je yoghurt is al voldoende voor een egaal huidje.


  • Eet het oranje wonder

    De makkelijkste manier om alle wonderstofjes uit de pompoen binnen te krijgen, is misschien wel de leukste: eten! Je kunt eindeloos variëren met de groente. Denk bijvoorbeeld aan pompoensoep, pasta, ovenschotel en taart. Wij ontdekten iets nieuws: pannenkoekjes van pompoen. Die maak je zo:


Recept: pompoenpannenkoekjes

Nodig

  • 70 gram vruchtvlees van de pompoen
  • 1 ei
  • 100 ml (soja)melk
  • 100 gr meel (bij voorkeur spelt- of havermeel)
  • 1 el kaneel
  • Snuf zout
  • Honing naar smaak
  • Blauwe bessen

Werkwijze

  1. Schil de pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  2. Kook de blokjes ongeveer tien minuten, totdat ze zacht zijn.
  3. Meng het ei, het meel, de melk, de kaneel en een flinke snuf zout en mix de ingrediënten tot een gladde massa.
  4. Voeg de gekookte pompoenblokjes toe en pureer die met een staafmixer door het beslag.
  5. Verwarm wat olie in een pan en vorm met een grote lepel kleine pannenkoekjes. Zet het vuur laag om te voorkomen dat de pannenkoeken verbranden en draai ze na enkele minuten om.
  6. De pannenkoekjes zijn heerlijk in combinatie met wat honing en blauwe bessen, maar je kunt hier natuurlijk je eigen draai aan geven. Smakelijk!

Fotografie: Shutterstock

0