DIY: zonnig geurtje voor in huis

Breng een frisse wind in je huis met een zelfgemaakte elixer van bloemen. Dit zonnige geurtje voor in huis is een stuk beter voor je gezondheid dan een luchtverfrisser. Chemische geurtjes bevatten een hoop componenten die niet alleen schadelijk zijn voor jou, maar ook voor je huisdieren of planten. 

De geur van de lente boots je makkelijk zelf na, daar heb je geen flesje of kaarsje voor nodig. Deze kleurrijke bloemenelixer maak je gewoon in de pan, met alleen maar ingrediënten uit de natuur. Benieuwd? Lees dan verder. Je kunt natuurlijk ook zelf een variatie op de huisparfum bedenken!

geurtje

Dit heb je nodig:

  • 2 tot 3 kopjes water
  • Blaadjes van rozen, orchidee of lelie
  • 1 eetlepel rozenextract
  • 1 eetlepel grapefruit extract
  • Eventueel houten (ijs)stokjes
geurtje

Zo maak je het

Zet het vuur laag en meng alle ingrediënten in de sauspan. Af en toe roeren en goed laten sudderen. De aroma’s vullen dan al snel de keuken en rest van het huis.
Wil je de geuren ook op andere etages de lenteshow laten stelen? Vul dan kleine glaasjes met je zelfgemaakte elixer of doop de houten (ijs)stokjes in het brouwsel. Zet die in een shotglas of vaasje in bijvoorbeeld de badkamer of het toilet.

Wist je trouwens dat er planten met bloemen zijn die naar fondantchocolade ruiken? De Cosmos atrosanguineus ‘Chocolate’ is onderdeel van de Asteraceae en ruikt naar de zoete snack. Zet je tanden liever niet in het bloemblad, daar is ‘ie nu net niet voor bedoeld.

Bron:
mooiwatbloemendoen.nl
@mooiwatbloemendoen
#mooiwatbloemendoen

 

1