Voor het heerlijke avondje: speculaasbonbons

Ine van Mierlo van Keuken en Tuin schrijft over haar (moes)tuin. Deze keer deelt ze een recept met ons waarbij niets uit de moestuin nodig is, maar waar we wel blij van worden: speculaasbonbons. 

Op sinterklaasavond is er natuurlijk genoeg zoetigheid voorradig. Wil je eens iets anders dan kruidnoten, chocoladeletters, suikergoed of marsepein? Maak dan eens deze speculaasbonbons. Binnen no time ruikt je huis heerlijk en weet je zeker dat de sint je huis niet stilletjes voorbijrijdt.

Recept: speculaasbonbons

Deze ingrediënten heb je nodig:

  • 200 g room
  • 1 tl speculaaskruiden en 1 theelepel om de bonbons mee te bestrooien
  • Snufje zout
  • 300 g gehakte melkchocolade
  • 300 g getempereerde melkchocolade

Zo maak je het

  • Breng de room met de speculaaskruiden en het zout tegen de kook aan en laat dit daarna [op een kookplaatje] 4 minuten intrekken. Roer de gehakte chocolade door de warme room tot een glad mengsel en laat dit tot kamertemperatuur afkoelen.
  • Maak van de getempereerde chocolade rondjes op vetvrij papier. Vul een spuitzak met een spuitmondje naar keuze met het speculaasmengsel en spuit het plaatje chocolade vol met het mengsel. Haal de bonbons door de overige getempereerde chocolade en bestrooi ze met de speculaaskruiden. Smakelijk!

Speculaasbonbons

0