Buitenleven magazine zet vijf inspirerende dahlia evenementen op een rij
Rond de piek van de dahliabloei worden overal speciale dahlia-evenementen georganiseerd. Foto iBulb

Vijf evenementen met de dahlia

Dol op dahlia’s? Pak je agenda er dan maar vast bij. In de maand augustus kun je namelijk op verschillende plekken genieten van speciale evenementen rondom de dahlia. Deze kleurrijke zomerbloeier staat de komende tijd op allerlei manieren in de spotlights. Van foto’s maken tot speciale dahliafietsroutes: er is voor ieder wat wils.

In de dahliahemel

Wil je ongestoord en ongegeneerd selfies maken tussen bontgekleurde dahlia’s? Bij de Fam Flowerfarm ben je dan op het juiste adres. In deze dahliahemel dichtbij de Keukenhof kun je eind augustus en begin september 2019 een leuk arrangement boeken van 1,5 uur. Er staan mooie boeketten en rekwisieten klaar voor een originele fotosetting. Ook mogelijk met lunch of high tea. Kijk voor meer informatie op de website van de Fam Flowerfarm.

Buitenleven magazine zet vijf inspirerende dahlia evenementen op een rij
Bij Fam Flowerfarm maken ze de mooiste boeketten klaar voor de ultieme selfie

Dahlia Dagen

Tijdens de Keukenhof Dahlia Dagen (21-25 augustus 2019) staan in de tuin van het kasteel honderd verschillende soorten in bloei. Speciaal voor het evenement wordt de speciale praalwagen Rise of the Phoenix opnieuw ingestoken met de bloemen. Deze spectaculaire wagen was in april onderdeel van Het Bloemencorso van de Bollenstreek. Op 25 augustus worden bij het kasteel diverse activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Check de website van Kasteel Keukenhof.

Buitenleven magazine zet vijf inspirerende dahlia evenementen op een rij
Geen tulpen maar kleurrijke dahlia’s bij Kasteel Keukenhof eind augustus. Foto iBulb

Fietsen tussen de bloembollen

Wil je graag op een actieve manier van dahlia’s genieten? Van 22 augustus tot en met 25 augustus 2019 is via VVV Lisse een fietsroute te rijden tussen de bloeiende bollen. Deze leidt je in 15 kilometer langs verschillende showtuinen en mozaïeken vol dahlia’s. Zo kom je onder andere langs Broeierij Pioenieren en de dahlia-showtuin van veiling CNB.

Van dahlia’s tot chocola

Museum De Zwarte Tulp in Lisse zet dahlia’s in de spotlight met de tentoonstelling Van dahlia tot chocola. Hierin vind je geurende knol- en bolgewassen terug, waaronder de Dahlia ‘Mexican Star’ die naar chocolade ruikt. Ook zijn er voor het eerst in de geschiedenis van het museum bijzondere zwart-wit foto’s van dahlia’s te bewonderen van de bekende fotograaf Leendert Blok uit Lisse (1895-1986). De opening is op 20 augustus 2019 (te bezoeken tot 22 december).

Buitenleven magazine zet vijf inspirerende dahlia evenementen op een rij
Dahlia ‘Mexican Star’ ruikt naar chocolade

Dahliaspektakel

Vier tuinen in Midden-Nederland staan tijdens het ‘Dahliaspektakel’ op 31 augustus en 1 september 2019 helemaal in het teken van de zonnige zomerbloem. Zo bloeien ze in de tuin van bloembindster Marieke Nolsen in kleurige boeketten in de pluktuin. Kweekster Dicky Schipper is dan ook aanwezig met mooie nieuwe soorten voor de verkoop. Bij Kwekerij De Boschhoeve in Wolfheze kun je inspiratie opdoen voor het gebruik van dahlia’s in border én moestuin.

Buitenleven magazine zet vijf inspirerende dahlia evenementen op een rij
Bij de Boschhoeve in Wolfheze bloeien de dahlia’s onder meer in de decoratieve moestuin

Genoeg leuke evenementen rondom de dahlia dus! Meer zin in een ander soort uitje? Lees ons artikel over vijf restaurants met een eigen moestuin.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email