Gele tulpen

2x de leukste lente fietsroutes in Nederland!

Advertorial

Het uitnodigende voorjaarszonnetje en de bloeiende lentebloemen hebben er afgelopen weekend voor gezorgd dat veel Nederlanders de natuur in zijn getrokken. Lekker wandelen door de duinen in de kustprovincies, of lekker fietsen op de Veluwe. Nu dat de natuur weer een beetje kleur krijgt, en de winter nu echt voorbij lijkt te zijn, is de Nederlandse natuur een stuk uitnodigender. Daar bovenop is voor de komende weken nog veel meer lenteweer voorspeld: Yes! Om ervoor te zorgen dat jij de eerste zonnestralen van het jaar zoveel mogelijk kunt absorberen hebben wij de twee leukste lente fietsroutes voor je op een rijtje gezet! Zie je jezelf al genieten op de fiets met het zonnetje op je gezicht en de wind door de haren? Lees dan snel verder om de leukste routes te ontdekken!

De bollenstreekroute: kleurrijk en vrolijk!

Of je nu fietst op een gewone fiets of op een elektrisch model, fietsen langs de mooiste routes van Nederland is nooit een straf. De eerste route die je met het mooie weer eens moet proberen is de bollenstreekroute. De kleurrijke bloemenvelden waar ieder jaar busladingen toeristen voor naar Lisse en omstreken afreizen, staan toch wel symbool voor het voorjaar. De bollenstreekroute brengt je langs dit kleurrijke spektakel via brede zandruggen en uitgestrekte duinen naar stroken groene weilanden en bollenvelden. In de lente en zomer sieren tulpen, narcissen, krokussen en hyacinten in alle kleuren de velden, gevolgd door gladiolen, dahlia’s en anjers in de nazomer. Daarnaast biedt deze route de perfecte verhouding tussen natuur, cultuur en historie. Zo start je in voorhout en kom je naast de bloemenvelden ook langs het oude station van Lisse, museum de Zwarte Tulp en Kasteel Teylingen. De route is wat lang dus een elektrische fiets is een aanraden. Zeker de Stella e-bikes zijn een aanrader.

De pontjesroute: waterrijk en groen!

En andere route die je gegarandeerd in de lentesferen brengt, is de pontjesroute. Deze waterrijke route rond het Alkmaarder- en Uitgeestermeer begeleidt je langs een prachtige natuurrijke omgeving, waar veel te zien en te beleven is. Ga bijvoorbeeld weidevogels spotten in de waterrijke polders en genieten van het uitzicht over het meer terwijl je langs het opzwiepende water over de ringdijken fietst. Toch wel het leukste aan deze route zijn de vele pontjes waarmee je het water over kunt steken. Bij twee van de vijf pontjes ben jij de schipper en zul je zelf over moeten steken door aan de lier te draaien. De route begint en eindigt bij station Castricum. Deze waterrijke route is een absolute aanrader bij zonnig lenteweer!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Stella.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email