Bloembollen en sneeuwklokjes kijken tijdens Oost-Groninger bloembollenroute – eropuit met Buitenleven
Sneeuwklokjes in de kijktuin Wubsbos in Winschoten. Foto Jannie Bos

Bloembollen en sneeuwklokjes kijken in Oost-Groningen

Kijk jij ook zo uit naar het voorjaar en ben je een echte bloembollenliefhebber? Bezoek dan de Oost-Groninger bloembollenroute waar de eigenaren van vier tuinen je welkom heten. Al vanaf eind februari kun je een aantal zondagen genieten van hun vroege voorjaarstuinen met duizenden bloembollen én verschillende soorten sneeuwklokjes.

Twaalf keer open tuinen

De eigenaren openen voor de twaalfde keer hun tuinhek voor liefhebbers die zonder afspraak een bezoek willen brengen. Naast de vele bloembollen die sinds september vorig jaar zijn gepoot, zijn de tuinen allemaal verschillend in aanleg en sfeer.

Bloembollen en sneeuwklokjes kijken tijdens Oost-Groninger bloembollenroute – eropuit met Buitenleven
Bij The Stonefarm vind je tijdens de bloembollenroute ook een tapijt van sneeuwklokjes en krokussen. Foto Jannie Bos

Vier bijzondere tuinen

  1. Zo vind je bij The Stonefarm (entree: vrije gift) in Stadskanaal een groot appelhof met een tapijt van sneeuwklokjes en krokussen.
  2. In Stadskanaal ligt City Channel Garden (€ 3 incl. koffie) met verrassende combinaties van exclusieve bloembollen.
  3. Grenzend aan het Oldambtmeer in Oostwold kun je Tuinfleur bezoeken (€ 3 incl. koffie), een diepe tuin met twaalf tuinkamers.
  4. Tot slot vind je in bijna hartje Winschoten de kijktuin Wubsbos (entree: vrije gift) met een hoogteverschil van plusminus 5 m.
Bloembollen en sneeuwklokjes kijken tijdens Oost-Groninger bloembollenroute – eropuit met Buitenleven
Sneeuwklokjes te koop bij Tuinfleur in Oostwold. Foto Jannie Bos

Sneeuwklokjesarrangement

Daarnaast zijn de eigenaren van The Stonefarm, City Channel Garden en Tuinfleur verzamelaars van sneeuwklokjes, die in allerlei soorten te bewonderen zijn. Ben je fan van deze bloemetjes, meld je dan aan voor het sneeuwklokjesarrangement bij een van deze drie tuinen. Voor € 35 ga je een dag sneeuwklokjes kijken bij iedere tuin, onder begeleiding van de tuineigenaren en inclusief lunch, versnaperingen en een sneeuwklokje om mee naar huis te nemen. Voor meer informatie over het programma kun je bij de tuineigenaren terecht.

Oost-Groninger bloembollenroute ontdekken

De vier deelnemende tuinen zijn te bezoeken tijdens de sneeuwklokjeszondagen op 24 februari en 3 maart 2019, op krokuszondag 17 maart 2019 en drie opeenvolgende zondagen in april: 14, 21 en 28 april 2019. Alle dagen toegang van 11.00 tot 17.00 uur. Eerder deelden we nog enkele adresjes voor het bekijken van de mooiste sneeuwklokjes.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email