BL05_Cover

Bloemig en fleurig: de nieuwe Buitenleven

Volgens sommigen is dit de beste tijd van het jaar: vaak zon, relatief weinig regen, lekker veel vrije dagen en de zomervakantie is nog in het vooruitzicht. Daar past de nieuwe Buitenleven 2018/5 helemaal bij. De editie ligt op 25 mei op de deurmat en t/m 28 juni in de winkel.

Bloemen plukken

Pluk je graag je eigen bosje bloemen of verse vruchten? Dan kun je met dit nummer je lol op. We hebben namelijk zes schitterende pluktuinen voor je op een rij gezet waar je zo naartoe kunt dit seizoen. Perfect voor een uitje in het weekend! En tuineigenaresse Petra onderhoudt haar eigen pluktuin. Ze doet haar verhaal en heeft vele goede en praktische tips voor het plukken van bloemen en je eigen kruidenthee maken.

Tuin vol bloemen

Veel bloemen, veel beplanting en genoeg mogelijkheden om op verschillende momenten van de dag tijd door te brengen. Dat heeft landschapsarchitect Jeroen Hamers voor elkaar gekregen in een tuin van 11,5×9 m2. “Vaak creëer ik voor mezelf een soort droombeeld en ga ik later kijken hoe ik dit in de praktijk kan toepassen.” Wie zelf aan de slag wil gaan, vindt in deze editie zijn hele verhaal mét plattegrond en plant- en bestratingskeuze. Ga je liever kleinschalig aan de slag de komende tijd? Een DIY vuurkuil voor vele gezellige zomeravonden maak je zó met het foto-stappenplan in dit nummer.

Goudjakhals

Hij is nog niet gespot in ons land, maar dat duurt niet lang meer is de verwachting. De goudjakhals is in aantocht, zeggen de kenners. Je leest er alles over in het dierportret. Wie ook van dieren houdt, is duinwachter Hans. Hij brengt veel tijd door in de natuur en maakt er de mooiste natuurtekeningen. Van reeën en vossen tot allerlei vogelsoorten.

Lees Buitenleven

Buitenleven 2018/5 ligt van 25 mei t/m 28 juni in de winkel. Je bestelt het magazine meteen online via onze shop. Word je liever lid? Kijk snel hoe je lid wordt van Buitenleven.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email