_DSC4379[1]

Blog: Feestje!

Wat een feest! Ik was helemaal dronken. Euforisch zelfs. Ik had gefeest tot in de vroege uurtjes. De zon kwam op. Een prachtige gouden bol, met door de bomen gefilterde stralen. Mistflarden maakten het sprookjesachtige beeld compleet. De sleedoorn met zijn ragfijne witte bloemetjes zorgden voor een mystiek effect. Er was van alles te doen op het feestje. Konijnen raceten als gekken over grasgroene velden. Actie dus!

Maar ook voor ontspanning was voldoende aandacht. Op tapijten van hondsdraf kon je heerlijk loungen. Vogels zorgden voor de meest lyrische concerten met een breed repertoire. De verschillende groene zalen waren met groene erehagen aan elkaar gelinkt. Voor de afwisseling waren ook prachtige vergezichten in het programma opgenomen. Dansend over glooiende dijkjes, zag ik de klokjes van de smeerwortel in de bermen vrolijk bungelen.

_DSC4373[1]

_DSC4356[1]

“Het bos is de ultieme toplocatie om dit natuurfeestje te ervaren! De sfeermaker bij uitstek”

Op het ritme van de wind

De sfeer kenmerkte zich door vrolijkheid en frisheid. Hoe langer je hier op dit natuurfeestje rond liep, hoe energieker je werd. Fruitbomen produceerden wolken van roze bloemetjes, in de mooiste kleurschakeringen. Ik knipperde met mijn ogen om al dit vuurwerk te kunnen verwerken. Zoete geuren prikkelden mijn neus. Het bos is de ultieme toplocatie om dit natuurfeestje te ervaren! De sfeermaker bij uitstek. Hier moet je echt eens naar toe! Ook al ben je dood- en doodmoe. En weet je dat het gratis, laagdrempelig is en je er altijd welkom bent?

Toen het feestje bijna afgelopen was en ik het bos met zijn schilderachtige vergezichten weer verliet, zag ik het Vergeet-me-nietje bewegen op het ritme van de wind. Nee. Vergeten zal ik dit feestje niet. Integendeel. Hier kom ik zeker terug.

_DSC4379[1]

Om half 8 in de ochtend kwam ik weer thuis. Met energie voor tien! Doe je volgende keer ook mee? Afspraak om 6.30 uur in de natuur? Het maakt niet uit waar. Gewoon doen! En ontdek de natuur bij zonsopgang!

Door: Cora Verhelst Foto’s: Ronny Bouwens

Meer lezen? Op haar website www.corawriter.blogspot.nl deelt Cora Verhelst haar bijzondere natuurverhalen.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email