IMG-20160604-WA0009

Blog: Kracht van de natuur

De afgelopen vier dagen was ik elke dag van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat in de natuur. Eindeloos struinen door de bossen, weilanden en afgelegen dorpen met vriendelijke mensen. Heerlijk! Hiervoor was ik met een vriendengroep afgereisd naar de Ardennen. Heel eerlijk gezegd: ik was er nog nooit geweest. Ik dacht eigenlijk dat je er alleen kon kanoën. Dat had ik mis. Wat kun je er heerlijk wandelen, fietsen en paardrijden. Je kunt er uren ronddwalen zonder iemand tegen te komen. Echt een aanrader.

Tijdens deze dagen gebeurde er iets bijzonders. De dag dat ik ging had ik buikpijn en voelde ik mij niet lekker. Als ik moe en futloos ben krijg ik ook vaak een jeukende en geïrriteerde huid. Ik dacht nog: hoe ga ik het volhouden? We zouden hele dagen gaan paardrijden. Ziek worden tijdens een dagtocht op een paard is echt niet fijn.

IMG-20160604-WA0009

We hadden gelukkig een heel fijn huis met vanuit ieder raam uitzicht op het groen. Aan de achterkant keken we uit op de beek met hoge bomen. Heerlijk dat rustgevende geluid van het kabbelende water. Aan de voorzijde van het huis konden we ver weg kijken en zagen we de bergen. Prachtig. Het voelde alsof mijn longen hun best deden om zoveel mogelijk groene lucht in te ademen.

Helende kracht van de natuur

Ik ging met buikpijn naar bed en werd niet heel fit wakker. Toch ging ik mee op pad. Gelukkig maar want het was echt adembenemend mooi. Het had veel geregend de afgelopen dagen; zelfs voor de Ardennen. Overal was water. Langs de bergen rolde het via de weg naar beneden. Het was zo mooi om het water naar beneden te zien rollen, druppelen en soms storten langs de stenen en de beplanting. Bijzonder om te zien hoe het water letterlijk overal een weg vindt.

Nadat we een halve ochtend hadden gereden was opmerkelijk genoeg mijn buikpijn ineens weg! Ik had ineens voldoende energie en ook mijn huid was niet meer geïrriteerd. Nu heb ik weleens gehoord over de helende kracht van de natuur maar had het zelf eigenlijk nog nooit ervaren. Zou het dan toch? De volgende keer dat ik me niet lekker voel ga ik meteen een paar uur naar buiten om gebruik te maken van dit natuurlijke medicijn.

Patty Casander is een van onze vaste bloggers. Ze gaat bijna dagelijks met haar paarden op stap de natuur in. Vanaf nu zal ze voor Buitenleven regelmatig verslag doen van onder andere haar ritten door de natuur en het mooie buitenleven. Patty verzamelt de mooiste en spannendste buitenritten op haar website www.vindjebuitenrit.nl. 

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email