soep

Blog: tijd voor soep

Herfst is niet alleen de tijd van de prachtige kleuren, het is ook de tijd van de eerse verkoudheden en griepjes. De remedie? Soep! 

Op de bank met een dekentje, kachel aan, veel vitaminen. En ….soep! Dat kan een krachtige bouillon zijn, maar liever zo’n soepje waar alles inzit zodat je na het leeglepelen van de kom genoeg binnen hebt gekregen om de honger te stillen.

Bereiding van de soep

Fruit daarvoor een uitje & een fijngesneden teentje knoflook in wat olijfolie, doe er een blikje of pot tomatensaus bij, bouillon of een bouillonblokje en wat water. Laat koken en voeg lekker veel groente toe. Ik kijk altijd even wat ik nog in de koelkast heb liggen: kleine bloemkoolroosjes, blokjes courgette, ringetjes prei, wortel.

Voeg dan bijvoorbeeld gehaktballetjes (tip: maak grote hoeveelheden en vries vervolgens in porties in), en wat pasta, bijvoorbeeld risoni, macaroni of ravioli. Laat alles zachtjes koken tot de pasta gaar is. Breng de soep pittig op smaak met zout & peper. Strooi er bij het serveren nog wat pittige geraspte kaas overheen.

Kop hete thee met citroensap & een scheutje cognac toe, dan ben je zo weer fit.

Charlotte

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email