openen

Blog: Zaaikoorts

De hele winter al spaar ik plastic bakjes van onder meer noten, boter en olijven. Die van de druiven en champignons hebben al gaatjes maar de andere prik ik ook vast lek. Zo heb ik extra veel ‘potjes’ om te zaaien.

Een uurtje snuffelen op Pinterest leverde me nog veel meer ideeën op voor zaaipotjes. Wat dacht je van plastic bekertjes, wc-rolletjes, lege azijnflessen en halve melkpakken. Zelfs in eierschalen in eierdoosjes gaat het goed! Zo ben je lekker groen bezig, letterlijk en figuurlijk.
zaaien

Schrijfhut in de tuin
Dit jaar heb ik mijn (verwarmde) schrijfhut achterin de tuin gedeeltelijk ontruimd voor mijn zaaigoed. Zo kunnen de vensterbanken in huis in hun gewone doen blijven en kan ik lekker véél zaaien! De eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik daar niet heel bedreven in ben. Zodra de eerste groene waasjes ontstaan, heb ik de neiging om ze te vergeten en/of verwaarlozen. Niet handig, aangezien de bakjes praktisch óp de verwarming staan. En zo druip ik voor de gevoeligste soorten uiteindelijk toch weer af naar de markt. Maar in mijn schrijfhut staan ze bijna onder mijn neus. En het konijn dat me hier gezelschap houdt, wil óók elke dag aandacht en vers water. Móet dus goed gaan met die eigen kweek dit jaar.
zaaien1

Groetjes, Mirjam

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email