monstera

De kamerplant als cadeau

Een trend in ‘de wereld van de geschenken’ is de stijgende populariteit van het cadeau geven van een plant. Een echt groen cadeau dat ook nog eens jaren mee gaat en helemaal past bij de maatschappelijke trend om te verduurzamen.

Een drietal bijzondere planten die perfect zijn om cadeau te geven.

De lavaplant

Wie een bijzondere plant cadeau wilt geven moet eens kijken naar de lavaplant. Deze plant groeit namelijk op een echt stuk lava. Makkelijk ook voor de ontvanger is dat deze lavasteen in een waterdichtbakje staat, die je voor twee derde moet vullen met water. Niet meer kijken of een plant te droog of te nat staat, maar simpelweg kijken of er voldoende water in het bakje zit.

Mini olijfboom

Olijfbomen zijn prachtige mediterrane bomen die je vooral tegenkomt in Zuid-Europa (Spanje, Italië, Griekenland), maar misschien ook binnenkort op de vensterbank of bureau van je beste vriend(in). Deze mini variant is namelijk een ideaal om binnenshuis te houden. Met een zonnige plek en af en toe wat water is deze makkelijke plant helemaal tevreden.

Monstera

Een echte eyecatcher voor zowel in huis of op kantoor. De Monstera (of de gatenplant). Een plant die bekend staat om zijn prachtige lederachtige bladeren. Niet voor niets worden deze bladeren vaak als bladgroen worden gebruik in boeketten. Een lekker groene plant die veel sfeer met zich meeneemt.

De bovenstaande planten kunt u vinden bij uw lokale tuincentrum of online winkels, zoals Greetz Planten.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Greetz. 

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email