Landschapsfoto van Marcio Cabral, overall winnaar.
Landschapsfoto van Marcio Cabral, overall winnaar.

De mooiste buitenlandse tuinfoto’s in de Hortus

Er zijn mensen die alleen al voor de prachtige tuinen naar het Verenigd Koninkrijk op vakantie gaan. Thuisblijvers kunnen tot en met 31 oktober 2018 kennismaken met de onvervalste Britse tuincultuur tijdens een bijzondere tentoonstelling tuinfoto’s in de Hortus Amsterdam.

Tuin- en plantfotografie

De International Garden Photographer of the Year (IGPOTY) is ’s werelds grootste wedstrijd op het gebied van tuin- en plantfotografie, en wordt jaarlijks georganiseerd vanuit Kew Gardens in Londen. Tijdens de tentoonstelling, waarvan de Hortus gastlocatie is, zijn ruim 35 winnaars en genomineerden van 2018 te zien.

Merelvrouwtje door Alan Price, eerste plaats in categorie Wildlife in garden.
Merelvrouwtje door Alan Price, eerste plaats in categorie Wildlife in garden.

Prachtige selectie tuinfoto’s

Fotografen uit de hele wereld hebben hun mooiste foto’s van tuinen, bloemen, landschappen en planten ingezonden. Er zijn diverse categorieën: van adembenemende natuurlandschappen en abstracte uitzichten tot mistige bossen. Ook zijn er twee speciale, typisch Engelse onderdelen: Celebrating Our Oaks; vitaal onderdeel van Engelands culturele en nationale landschap, en About Green of the Gorge; de viering van het plantenleven bij de Ironbridge George, de geboorteplaats van de industriële revolutie en nu Unesco werelderfgoed.

Workshop tuinfotografie

Vind je het zelf ook leuk om bloem-, plant- en tuinfoto’s te maken en kun je hiervoor nuttige tips gebruiken? Doe dan op zondag 30 september 2018 in de Hortus Amsterdam mee aan de workshop Tuinfotografie van Bob Luijks. Hij is een van de onderscheiden fotografen aan de IGPOTY-competitie. Je krijgt geen gecompliceerde theorie over cameratechniek, maar gaat lekker praktisch aan de slag door middel van korte opdrachten in de tuin. Deelnemers leren spelenderwijs meer over de invloed van licht, kleurgebruik, selectief kaderen en het creëren van diepte. Lees meer op de website van de Hortus.

Golden Glow, door Raymond Jones, tweede plaats in categorie Beauty of plants.
Golden Glow, door Raymond Jones, tweede plaats in categorie Beauty of plants.

Rondreizende expositie

De IGPOTY-expositie reist elk jaar de wereld rond. Buiten de Hortus Amsterdam is de prachtige selectie natuurfoto’s onder meer te zien in botanische tuinen in Duitsland, Zweden, Portugal en Azië.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email