Drijvende kerstmarkt Leiden
Drijvende kerstmarkt Leiden

Drijvende kerstmarkt in Leiden

Weleens een kerstmarkt bezocht op het water? In Leiden vind je de enige drijvende kerstmarkt van Nederland. Van 14 tot en met 25 december 2018 bezoek je deze sfeervolle markt gratis.

Schaatsbaan op het water

De drijvende kerstmarkt is er een uit duizenden, want de kraampjes dobberen op de Nieuwe Rijn. Vanaf de kade stap je op de pontons om de kramen te bezoeken. In deze originele setting winkel je voor de leukste kerstcadeaus. Natuurlijk geniet je er ook van diverse lekkernijen, waarbij de glühwein en warme choco niet mogen ontbreken. Doe je schaatsen aan en rijd een rondje op de drijvende (!) schaatsbaan en geniet van sfeervolle livemuziek.

Nostalgische kermis

In de historische stad weten ze heel goed wat kerstsfeer is. Zo is er ook een nostalgische kermis, waar kinderen zich uitstekend kunnen vermaken. En vanzelfsprekend is ook de kerstman van de partij. Ook leuk: een rondvaart op een boot, zo kun je de mooiste plekjes van Leiden bekijken vanaf het water. De drijvende kerstmarkt telt circa zeventig kraampjes. Ieder jaar bezoeken ongeveer 125.000 mensen de kerstmarkt Leiden.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email