ns_wandeling2

Eropuit met vier nieuwe stationswandelingen

De vrije dagen in april en mei komen eraan, een mooie periode om te genieten van het buitenleven. Dat kan met vier nieuwe wandelroutes van station naar station. De routes van Wandelnet en NS variëren in van 8 tot 19 km en vormen een afwisselende mix van cultuur en natuur. 

Van begin tot eind gemarkeerd

De in kaart gebrachte wandelroutes zijn van begin- tot eindpunt gemarkeerd. Dat is handig, want zo is verdwalen dus vrijwel onmogelijk. Van elke route kun je gratis een beschrijving, kaartje en gps-track downloaden op de website van Wandelnet of NS.

De vier wandelroutes

  1. Hart van het Groene Woud: Boxtel-Best, 14,5 km. Na Lennisheuvel verlaat je de bewoonde wereld en kom je tot rust tussen bossen en beken en over zandwegen. Je passeert natuurgebied De Scheeken, wat deze route een absolute aanrader maakt.
  2. Uiterwaarden van Cortenoever: Brummen-Zutphen, 12,5 of 16,5 km. Vanuit station Brummen vertrek je over verharde paden en dijken naar de uiterwaarden van de IJssel. Geniet er van weidse uitzichten en kies buiten het broedseizoen (15 maart-15 juli) voor de route van natuurreservaat het Laarzenpad van Staatsbosbeheer. De route eindigt op station Zutphen.
  3. Schiedam Jeneverstad: Delft-Zuid-Schiedam-Rotterdam, 8, 13, of 19 km. Een gevarieerde route door parken, bosjes, weilanden, langs sloten en kanalen. Je passeert de binnenstad van Schiedam, stad van de jenever. Via de Merwehaven en een oude spoorlijn eindig je de wandeltocht bij station Rotterdam Centraal.
  4. Overijsselse Buitenplaatsen: Dalfsen-Zwolle, 17,5 km. Het is maar een klein stukje lopen van station Dalfsen naar landgoed Den Berg, waarna al snel Mataram en De Horte volgen. De drie buitenplaatsen hebben elke een eigen sfeer. Je vervolgt de tocht recreatieplas de Wijthmenerplas en een stadspark, waarna je de route eindigt bij station Zwolle.

Routes downloaden

Wil je de routes downloaden? Dat kan op de website van NS en op de website van Wandelnet. Veel wandelplezier!

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email