Kerst in Oud Kampen

4 x winterse uittips in Overijssel

Een winters weekendje weg in de planning? Dan is Overijssel dé provincie om je volledig onder te dompelen in winterse sferen. Dit zijn de leukste uittips voor komende winter

1. Kerst in Oud Kampen op 21 & 22 december

Kerst in Oud Kampen anwb
De sfeervolle binnenstad van Kampen verandert in een openluchttheater tijdens het evenement Kerst in Oud Kampen.Kerst in Oud Kampen is een festival vol warmte, gezelligheid en met die typische kerstsfeer van vroeger. Het tweedaagse festival trok vorig jaar 90.000 bezoekers die zich lieten verrassen door de vele acts en optredens in de oude Hanzestad.

2. IJsbeelden Festival t/m 26 januari
IJsbeelden, vermelding Marijke Ripke
Beeld: Marijke Ripke
Een sprookjesachtig vorstendom midden in het eeuwenoude centrum van Zwolle. Machtige vorsten en statige vorstinnen zwaaien hier de scepter. Het IJsbeelden Festival presenteert ‘200 jaar Koninkrijk der Nederlanden’, een vorstelijke geschiedenis in ijs en sneeuw. Ontmoet prinses Beatrix en koningin Wilhelmina, herleef het huwelijk van Koning Willem-Alexander en koningin Maxima. Bewonder de Gouden koets en maak kennis met Koning Willem I. Wandel door het vorstendom zie de imposante kunstwerken en historische momenten in glashelder ijs.

3. Midwinter in Twente in december
Midwinter in Twente
Ontdek de charme van Twente. Landgoed van Nederland’ in de winter. Midwinter in Twente betekent mooie tochten door een prachtig landschap, knapperend haardvuur, genieten van culturele uitstapjes, warme chocolademelk met slagroom en lekker eten… Rode wangen, tintelende vingers. De komende tijd is het winters genieten in Twente met tal van evenementen, activiteiten en arrangementen, die de moeite van een dag- of meerdaags bezoek waard zijn. Van stamppottreinritten tot sterrenkijkavonden. En van midwinterhoornwandellingen tot paradijselijke tentoonstellingen.

5. Twente Wild Tour in december & januari
Twente Wild Tour
Het officiële wildseizoen loopt tot eind januari. In die periode zijn er genoeg activiteiten het gebied van wild uit Twente. Zo zijn er (slip)jachten, proeverijen, wildlezingen, boerderij bezoeken,‘wild’-wandeltochten en bezichtigingen van kastelen en landgoederen.  Hoteliers, restaurateurs, wijnkopers, de VVV’s, de musea en vele anderen brengen  in december en januari een aantrekkelijk programma voor een dag- of meerdaags verblijf. Proef de warmte en de sfeer van het ‘Landgoed van Nederland’ in de winter met de Twente Wild Tour.

Ga voor alle informatie van de evenementen en nog meer naar: www.oostbest.nl/winter

 

 

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email