Bospaadje Mariska Kwee, winnaar volwassenen.
Bospaadje Mariska Kwee, winnaar volwassenen.

Bewonder foto’s van het mooiste bospaadje

De winnende foto’s van de wedstrijd #mooistebospaadje bewonder je bij Pleisterplaats De Barkel in Wierden. Bij dit informatiepunt voor cultuurhistorie en archeologie kregen de winnaars van het mooiste bospaadje in de categorieën volwassenen en kinderen al eerder de prijzen uitgereikt.

Tentoonstelling

Tijdens de tentoonstelling in Pleisterplaats De Barkel hangen de winnende foto’s van de mooiste bospaadjes tussen de bomen op doeken van 120×100 cm. Op het landgoed kun je ook genieten van een wandeling door het bos, de kruidentuin en de beelden. De winnende foto’s zijn dagelijks te bezichtigen tot en met 16 september 2018. Openingstijden: van 7.00 tot 21.00 uur.

Bospaadje door Roos, winnaar kinderen.
Bospaadje door Roos, winnaar kinderen.

Duurzaam bosbeheer

Het initiatief van de fotowedstrijd is van PEFC, een onafhankelijk mondiaal keurmerk ter bevordering van duurzaam bosbeheer. Deze organisatie wil Nederlanders uitdagen om zich te onthaasten door een wandeling of fietstocht in de bossen te maken. Onderweg kun je dan foto’s van mooie bospaadjes maken.

Volgens Maarten Willemen, voorzitter van PEFC Nederland, waren er ruim driehonderd inzendingen en was de actie geslaagd. “Wij bedanken alle inzenders voor de mooie, originele foto’s met hun eigen bospaadje. De bijbehorende teksten gaven vaak ook een extra dimensie aan de foto’s.”

Originele foto’s

De inzendingen voor #mooistebospaadje werden beoordeeld door schrijver en cabaretier Hans Dorrestijn, die ook actief is als vrijwillig boswachter in Noord-Brabant, fervent twitteraar Frans Kapteijns en bioloog en natuurfotograaf Edo van Uchelen.
De prijzen waren geheel in stijl, zoals een vakantieweek in een boomhuis, een midweek overnachten in een Hobbit-woning in de Efteling en een fotosessie op de mooiste bospaden van de winnaars. De winnaars uit de categorie volwassenen dingen automatisch mee naar de internationale ‘2018 Photographer of the Year Award’.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email