Oost-Indische kers (Tropaeolum majus), aquarel op papier. Illustratie Vicki Thomas
Oost-Indische kers (Tropaeolum majus), aquarel op papier. Illustratie Vicki Thomas

Botanische pracht in expositie Planten op reis

Veel planten die wij kennen hebben eigenlijk een uitheemse afkomst. Met botanische tekeningen van planten en hun reisverhalen, vraagt de expositie Planten op reis hier aandacht voor. Tot en met 6 januari 2019 te zien in Museum de Buitenplaats in Eelde (DR).

Botanische kunst

Initiatiefneemster van deze tentoonstelling is de Nederlandse Anita Walsmit Sachs. Zij is oprichter van Vereniging van Botanische Kunstenaars en zelf professioneel botanisch tekenaar. Voor deze expositie vroeg zij een aantal kunstenaars om planten met een verhaal te tekenen. De tekeningen vertellen het reisverhaal of een persoonlijk verhaal over de planten.

Planten als geschenk

Boompioen (Paeonia suffruticosa) aquarel op papier. Illustratie Jee-Yeon Koo
Boompioen (Paeonia suffruticosa) aquarel op papier. Illustratie Jee-Yeon Koo

Sommige planten zijn eeuwen geleden meegebracht uit verre oorden als medicatie of als geschenk. Ze wortelden zich in tuinen en parken waar ze eigenlijk niet hoorden. Vandaag de dag zijn we gewend geraakt aan hun aanwezigheid. Tijdens de expositie lees en leer je meer over de reis van verschillende planten. Ze zijn getekend door zeven kunstenaars uit heel de wereld: Beverly Allen (AU), Carol Woodin (VS), Helen Allen (GB), Jee-Yeon Koo (KR), Vicki Thomas (ZA), Meiko Ishikawa (JP) en Anita Walsmit Sachs zelf.

Bezoek de expositie Planten op reis

De tentoonstelling is nog te zien tot en met 6 januari 2019 in Museum de Buitenplaats in Eelde (DR). Voor overige informatie over de expositie Planten op reis, de toegangsprijzen en de openingstijden, kijk je op de website van het museum.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email