Bijenconcert_762053431

Een heus bijenconcert in Friesland

Bijen zoemen wat af. Het heeft geluidskunstenaars aangemoedigd om een heus bijenconcert samen te stellen. Voor het eerst worden bijengeluiden omgezet naar muziek tijdens de Bumble B-Rapsodie. Kom 21 juni luisteren naar dit op bijen geïnspireerde muziekstuk in verschillende botanische tuinen.

Aandacht voor de bij

Het is serieus en we hebben er al vaker over geschreven: de bijen worden bedreigd met uitsterven, wat gevolgen heeft voor onze biodiversiteit. Ze bestuiven immers onze gewassen. Verschillende projecten vragen aandacht voor de bij, zoals het project B-rapsodie waarbij wetenschap, natuur en kunst samenkomen.

Bijzondere geluiden

Het muziekstuk bestaat uit verzamelde geluiden en gegevens van hommelkasten. Hiervoor zijn bij dertig scholen in Friesland en Duitsland hommelkasten neergezet. Kinderen hebben meegeholpen om gegevens te verzamelen.

Het bijenconcert

Op de langste dag van het jaar, 21 juni, is om 20.00 uur het bijenconcert in de Muziektuin van Botanische Tuin De Kruidhof in Buitenpost (FR). Via schermen is er live verbinding met andere tuinen, waar brassbands het muziekstuk live spelen. Voorafgaand en na afloop van het concert kun je door de tuinen wandelen en informatie inwinnen over bijen en bijvriendelijke planten. Kijk voor deelnemende tuinen, locaties en het programma op de website van De Kruidhof.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email