Bolchrysanten in Kasteeltuinen Arcen. Foto Pam Van Den Broek
Bolchrysanten in Kasteeltuinen Arcen. Foto Pam Van Den Broek

Kasteeltuinen Arcen viert de herfst

Met een grote bloemenshow vanaf 6 oktober en een lichtkunstfestival vanaf 12 oktober, viert Kasteeltuinen Arcen de overgang van de nazomer naar de herfst.

Honderden pompoenen

Tijdens de florale show in het kasteelpark staan duizenden herfstbloeiers, zoals chrysanten en struikhei die indrukwekkende composities en kunstwerken vormen. In de groenten- en moestuin worden honderden pompoenen tentoongesteld en op het toernooiveld hoedt een herder zijn kudde tussen metershoge strobalen. Binnen in het kasteel is de bloemenshow Oogst de Herfst.

Bloemenshow en bloembinders

Het evenement Herfstig!, met als hoogtepunt de bloemenshow, duurt van 6 oktober tot en met 4 november. Een team van regionale bloembinders heeft zich laten inspireren door de veelzijdigheid van herfstmaterialen. Naast chrysanten, heideplanten en andere herfstbloeiers zijn bladeren, grassen, bessen, pompoenen en kastanjes gebruikt voor thematische stijlkamers. Er zijn ook workshops en demonstraties, zodat bezoekers daarna ook thuis aan de slag kunnen om herfstsferen te creëren.

Giant Dandelions tijdens Enchanted Gardens in Kasteeltuinen Arcen
Giant Dandelions tijdens Enchanted Gardens in Kasteeltuinen Arcen

Lichtkunstfestival Enchanted Gardens

Enchanted Gardens is de naam van een internationaal lichtkunstfestival dat tot en met zondag 21 oktober elke avond na zonsondergang haar poorten opent. Bezoekers kunnen dan genieten van lichtkunstwerken en objecten van internationale kunstenaars. Denk aan een interactieve wolk met gloeilampen, een veld vol reuzepaardenbloemen, een verlichte waterval die van beneden naar boven stroomt, fluorescerende lijnen tussen bomen en een geprojecteerd pianospel op de muren van Kasteel Arcen. Nadien kunnen geïnteresseerden aanschuiven voor een herfstbuffet in het gewelvenrestaurant (reserveren is noodzakelijk).

Kinderen in de kasteeltuin

Tijdens Herfstig! kunnen jonge bezoekers gratis deelnemen aan knutselactiviteiten in de overdekte kas Casa Verde. Zo kunnen ze met hun handen ontdekken hoe mooi en veelzijdig natuurlijke materialen in de herfst zijn. Hun zelfgemaakte kunstwerkjes mogen ze mee naar huis nemen. Kinderen kunnen ook meedoen aan een speurtocht, midgetgolfen en geitjes aaien. Meer info op de website van Kasteeltuinen Arcen.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email