Koeien melken tijdens Open Boerderijdagen

Altijd al willen weten hoe het eraan toegaat op een (melkvee)boerderij? Op vrijdag 11 mei en maandag 21 mei (tweede pinksterdag) openen zo’n zestig boeren hun staldeuren voor publiek in heel Nederland. Leuk voor jong en oud!

Koeien melken

Neem tijdens de Campina Open Boerderijdagen een kijkje achter de schermen van een boerderij en ontdek waar de melk, die thuis in de koelkast staat, vandaan komt. Boeren geven rondleidingen en laten zien waar de koeien gemolken worden. Voor wie wil ervaren hoe het is een koe te melken, probeert dit uit op een houten exemplaar.

Sport- en spel voor kinderen

Voor kinderen zijn er leuke sport- en spelactiviteiten: een boerenmeerkamp, melkbus heffen, skippy-koe-racen en schminken. Heb je na al deze inspanningen wel iets lekkers verdiend? Aan de zuivelbar proef je gratis verschillende zuivelproducten van Campina.

Deelnemende boerderijen

Deelnemende boerderijen zijn open tussen 10.00 en 16.00 uur. Toegang is gratis. Een overzicht van de boerderijen die meedoen en andere informatie vind je op de website van de Campina Open Boerderijdagen.

Categorie Eropuit