Kruip in de huid van de grutto

De grutto krijgt dit jaar een speciale plek in het Natuurmuseum Fryslân in Leeuwarden. Eerdere exposities over deze weidevogel leidden tot een grande finale: het Grote Grutto Theater. 

Eén jaar als grutto

In deze tentoonstelling laat theatermaker Theun Mosk je op verschillende manieren – staand, liggend, klimmend – in 40 minuten kennismaken met de koning van de weide. Je kruipt in de huid van de grutto en ziet de wereld door zijn ogen. Je maakt één jaar uit een gruttoleven mee en daarmee dus alle seizoenen.

Groot houten nest

Het atrium van het Natuurmuseum is omgetoverd tot een groot houten nest. In dit nest zijn tien kleine ruimtes waar je verschillende ervaringen opdoet en je zintuigen op scherp worden gezet! Niet eerder werden installatie, tentoonstelling en theater gecombineerd tot één grote beleving. Er zijn grutto-onderwerpen voor volwassenen en voor kinderen.

Meer over het Grote Grutto Theater

De tentoonstelling heeft vaste begintijden. Elke drie kwartier start er een nieuwe ronde. Maximaal dertig mensen kunnen het theater in. Na een inleiding over de grutto heb je een half uur de tijd om alles te bekijken en te beleven. Het Grote Grutto Theater is te zien t/m 2 september 2018. Kijk voor meer informatie op de website van Natuurmuseum Fryslân.

Categorie Eropuit