Marjolein Bastin met tentoonstelling in het Noord Veluws Museum – eropuit met Buitenleven.
De kleurrijke natuurtekeningen van Marjolein Bastin zijn tot en met 17 maart te zien in het Noord-Veluws Museum.

Marjolein Bastins aquarellen in Noord-Veluws Museum

Ter gelegenheid van Marjolein Bastins jubileumjaar zijn tot en met 17 maart 2019 een groot aantal originele aquarellen te zien in het Noord-Veluws Museum. In de tentoonstelling ‘Tekenen is ademen’ bewonder je ruim 120 tekeningen van dichtbij en bekijk je ook nieuw werk en persoonlijke spullen.

Al veertig jaar de natuur dichtbij

Het werk van Marjolein Bastin heeft eigenlijk geen uitleg nodig. Grote kans dat je de lieflijke tekeningen van de natuurminnende illustratrice en kunstenares weleens bent tegengekomen op agenda’s, servies of textiel. Of je kent haar wekelijkse rubriek in Libelle, waar Bastin sinds 1980 een inkijkje biedt in haar achtertuin.

Marjolein Bastin met tentoonstelling in het Noord Veluws Museum – eropuit met Buitenleven.
Marjolein Bastin haalt inspiratie uit de kleinste details en taferelen in de natuur.

Liefdevolle natuurobservaties

Die achtertuin is de Veluwe, waar zij sinds haar negende woont. Gevoed door de schoonheid van de natuur om zich heen, legde Bastin zich na de kunstacademie in Arnhem toe op naturalistisch tekenen en aquarelleren. Daarbij is het vastleggen van de kleinste details en taferelen, die mensen in hun directe omgeving vaak over het hoofd zien, een belangrijke inspiratiebron. Je ziet het terug in haar kleurrijke tekeningen: het zijn aandachtige observaties van zelfs de kleinste dieren en planten.

Lezing over vogels door Nico de Haan

Marjolein Bastin met tentoonstelling in het Noord Veluws Museum – eropuit met Buitenleven.
Vogels, uit de tentoonstelling ‘Tekenen in ademen’ van Marjolein Bastin

In de tentoonstelling in het Noord-Veluws Museum zijn deze unieke en originele aquarellen bij elkaar te zien. Ook de tekeningen van Bastins kinderboekencreatie Vera de Muis zijn een aanrader, zeker voor jonge bezoekers. Op dinsdag 12 maart 2019 kun je aanschuiven bij een lezing van vogelkenner en vogelbeschermer Nico de Haan, bekend van natuurprogramma’s op radio en televisie en van diverse vogelboeken met Marjolein Bastin. Inloop vanaf 19.30 uur, prijs: € 7,50, inclusief entree tot het museum.

‘Tekenen is ademen’ in het Noord-Veluws Museum

Kijk voor meer info over de tentoonstelling op de website van het Noord-Veluws Museum. Het museum in het Gelderse Nunspeet is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Kinderen tot en met 5 jaar en museumkaarthouders gratis, 6 tot en met 18 jaar € 5 en volwassen € 10.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email