muzikale_picknick1

Muzikaal picknicken in de kasteeltuinen

Ken je de kasteeltuinen van Annevoie? Ze liggen in de groene streek van de Hoge Maas, tussen Namen en Dinant (België). De tuinen zijn vooral bekend om de vele fonteinen en watervallen: maar liefst 50! De moeite waard om te bezoeken.

Prachtig decor

Je vindt er een mix van Franse symmetrie, Engelse landschapsstijl en de Italiaanse charme van waterwerken en fonteinen. Laat je verrassen door talloze klaterende fonteinen en beekjes. Om de kwaliteit te verbeteren en nog meer bij de originele staat aan te sluiten, worden de tuinen en het kasteel onderhouden en gerestaureerd.

Natuurlijk werkend waterwerk

Een bijzonder detail: als enige park in België – en misschien wel in Europa  bezitten de kasteeltuinen een waterwerk, dat sinds de aanleg in 1760 nog steeds werkt. En dat zonder machine. In het park is een natuurlijk verschil in niveau; het waterwerk krijgt water van een van de vier bronnen.

Muzikale picknick

Wil je de kasteeltuinen ontdekken? Dat kan tot 6 november. Ook zijn er verschillende evenementen, waaronder nieuw dit jaar: muzikale picknicks in de zomer. Op 30 juni, 14 juli en 4 augustus. Kijk voor meer informatie op de website van Annevoie.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email