Nieuw filmfestival over ambachten

In maart staat filmhuis LAB111 vijf avonden in het teken van ambachten tijdens het Ambacht in Beeld Filmfestival. Van 18 tot en met 22 maart zie je in Amsterdam-West de mooiste documentaires over ambachtelijk meesterschap van over de hele wereld.

Eigen festival

Afgelopen september werd de vijfde editie van het Ambacht in Beeld Festival georganiseerd. En is uitgebreid met een eigen filmfestival: Ambacht in Beeld Filmfestival. In de documentaires en portretten spelen ambachten en natuurlijke materialen een grote rol. De onderwerpen lopen uiteen van stop motion animatiefilms, Japanse ramenkoks met een passie voor perfecte ramen, tot een eigenzinnige parfumontwerper.

Veel te beleven

Na afloop van de documentaires kun je vragen stellen aan de makers en hoofdpersonen. Een van de gasten is BBC-filmmaker Jon Morrice, die tijdens zijn reizen op de mooiste ambachten stuitte. Naast documentaires zijn er lezingen, workshops en masterclasses waar je aan kunt deelnemen. Zo is er een geurperformance, een Japanse ramen-proeverij en nog veel meer.

Programma

Zondagmiddag 18 maart opent het festival met de film The Nose. Daarna kun je napraten met regisseur Paul Rigter. De middag wordt afgesloten met een borrel.

Bekijk het volledige programma van het Ambacht in Beeld Filmfestival op de website.

Categorie Eropuit