Kwekerijdagen dkp_DSC0030 - kopie

Feest voor plantenliefhebbers: Noordelijke Kwekerijdagen

Voor nieuwe en bijzondere plantjes ga je dit seizoen naar het noorden. Veel van de specialiteitenkwekers die Nederland telt, zijn namelijk op 21 en 22 april aanwezig tijdens de Noordelijke Kwekerijdagen op Tuingoed Foltz.

Internationale plantenfair

Dit jaarlijkse evenement is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal plantenfeest. Zo neemt Kwekerij Kabbes botanische rariteiten mee uit Sumar, zijn er irissen van Kwekerij Joosten uit Rutten en biologische kruiden van Het Blauwe Huis in Ruinerwold. Behalve zaden, planten en bollen vind je ook oude en nieuwe tuinboeken, ambachtelijk tuingereedschap en brocante voor buiten.

Kwekers aan het woord

Vermakelijk en informatief zijn de Plantenpraatjes die op gezette tijden worden gehouden door kwekers en andere groenkenners. Het hele weekend zijn er muzikanten die hun kunsten laten horen op het tuingoed. Op het terras probeer je cider tijdens een proeverij en worden allerlei lekkernijen geserveerd, waaronder Engelse thee en scones.

Noordelijke Kwekerijdagen bezoeken

Op zaterdag 21 en 22 april vindt de Noordelijke Kwekerijdagen plaats op Tuingoed Foltz in Meeden. Toegang is € 4 per persoon. Kijk op de website van Tuingoed Foltz voor meer informatie.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email