Plantenfeest op landgoed Bingerden

Waar je ook naar op zoek bent voor je tuin, grote kans dat je het vindt tijdens de Internationale Kwekerijdagen van Bingerden. Op 15, 16 en 17 juni in Angerlo (GL).

Kwekers presenteren eigen oogst

Gepassioneerde specialiteitenkwekers uit Nederland, België en Duitsland presenteren hun eigen oogst. Van echte borderklassiekers tot spannende nieuwe variëteiten om uit te proberen. Zo zijn er zaden van exotische groenterassen en hanging baskets met kleurrijke collecties eenjarigen. Kwekers kunnen een prijs winnen voor de mooist aangeklede stand en voor de mooiste plant van de show.

Veilingmeester Romke van der Kaa

Op gezette tijden kun je deelnemen aan lezingen en rondleidingen van experts. Mis ook de veiling op zondagmiddag niet, met veilingmeester en tuinjournalist Romke van der Kaa. Bijzondere planten gaan dan per opbod weg. Bij de moestuin is ook een Food Festival waar je kunt aanschuiven voor biologische en lokale lekkernijen.

Meer informatie

De Internationale Kwekerijdagen vinden plaats op 15, 16 en 17 juni, aan de Bingerdenseweg 21 in Angerlo. Entree is online € 12, aan de kassa € 14. Meer weten over het programma? Kijk op de website van Bingerden.

foto’s Marion Nickig
Categorie Eropuit