Nestvogels van Maarten Wijnaendts van Resandt
Nestvogels van Maarten Wijnaendts van Resandt

Sprookjesachtige expositie: Strange New Worlds

Treed binnen in een sprookjesachtige wereld en ontdek een magische mix van werkelijkheid en fictie. Dat is waar de tentoonstelling Strange New Worlds over gaat. De expositie toont recent werk van de kunstenaars Maarten Wijnaendts van Resandt, Ka van Haasteren en Pim Velthuizen en is nog tot en met 29 september 2018 te zien in Galerie Brugman te Voorburg.

Maarten Wijnaendts van Resandt

De werken van Maarten Wijnaendts van Resandt vormen een brug tussen fantasie en werkelijkheid. Wat er speelt in zijn fantasie zet hij op papier. Hij laat daarmee zien wat er in zijn hoofd omgaat. Inspiratie vindt de kunstenaar in archeologie, de antieke wereld, mozaïeken, sprookjes en legendes. In combinatie met zijn liefde voor de natuur en het natuurgetrouwe, ontwikkelde Maarten zijn magisch-realistische stijl. Op Strange New Worlds toont hij werk met vogels, die hij uit honderden vogelboeken haalde. De uitgeknipte vogels plaatst hij in een nieuwe wereld, met door hem getekende bomen en takken.

Collage Flaneersfeer van Ka van Haasteren
Collage Flaneersfeer van Ka van Haasteren

Ka van Haasteren

Ka van Haasteren maakt collages met beeldmateriaal uit oude boeken en tijdschriften. Zij creëert landschappen, waarin vooral vrouwen de hoofdrol spelen. Haar werken zorgen voor een mysterieuze sfeer in een sprookjesachtige, bijna apocalyptische wereld. Voor Strange New Worlds dook Ka in de geschiedenis van Voorburg. Zo komen verschillende bekende Voorburgse gebouwen aan bod, zoals Museum Swaensteyn en Hofwijck, een van de vele huizen van Constantijn Huygens.

Pim Velthuizen

Kunstenaar Pim Velthuizen heeft een fascinatie voor oosterse mystiek. Hij houdt zich bezig met het universum, het grenzeloze geheel. Dat laat hij zien via zijn werken op Strange New Worlds. Hoewel hij ook schildert, is het werken met epoxyhars favoriet. Materialen als keramische bolletjes, acrylverf en mineralen zijn in zijn kunstobjecten verwerkt. De objecten bestaan uit meerdere transparante lagen, die je vanuit verschillende hoeken kunt bekijken om zo nieuwe details te ontdekken. Pim Velthuizen debuteerde eerder dit jaar op de KunstRAI in Amsterdam.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email