Twentse Landdag met koeien. Foto Stawel
Twentse Landdag met koeien. Foto Stawel

Twentse Landdag in teken van energie

‘Energiek Platteland’ is het thema van de Twentse Landdag, die zondag 23 september 2018 wordt gehouden in het Ledeboerpark in Enschede. Bezoekers, vooral uit de stad, kunnen dan kennismaken met landelijke, culturele en culinaire activiteiten in een mooie, groene omgeving.

Stad ontmoet platteland

Elke drie jaar presenteren agrarische en plattelandsorganisaties zich onder het motto ‘Stad ontmoet platteland’ met veekeuringen, streekproducten en tal van doe- en kijkdemonstraties. Ditmaal is de rode draad energie, in het bijzonder energietransitie: de overgang van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen.

Twentse Landdag. Foto Stawel
Twentse Landdag. Foto Stawel

Groene energie

Lokale en regionale organisaties presenteren tijdens de Twentse Landdag hun plannen voor de toekomst, zoals de productie en verspreiding van groene energie. Deze organisaties zijn: Duurzaamheidseducatie van gemeente Enschede, de Stichting voor Duurzame Plattelandsontwikkeling Enschede (STAWEL), biologische zorgboerderij De Viermarken, het Agrarisch Onderwijscentrum en de Culturele Zondag.

Nationale Sportweek

De Twentse Landdag krijgt dit jaar een sportief randje: het evenement valt midden in de Nationale Sportweek en van sporten krijg je natuurlijk energie. De centrale Enschedese organisatie Sportaal presenteert zich tijdens de dag met tien sportverenigingen. Op het Sportplein (op het veld bij het bezoekerscentrum Lammerinkswönner) kijk je naar demonstraties capoeira, budo, dansen, turnen en freerunnen, of doe je mee aan clinics dammen, golfen, yoga, jeu de boules, korfbal en American football. Bovendien is er een podium voor zang, muziek en dans.

De organisatie van de Twentse Landdag verwacht ook dit jaar meer dan twintigduizend bezoekers. Bezoekers zijn welkom van 11.00 tot 17.00 uur in het Abraham Ledeboerpark in Enschede. De toegang is gratis. Lees meer op de website van Stawel.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email