Echinacea 'Sombrero Hot Coral'
Echinacea 'Sombrero Hot Coral'

Ga voor trendkleur living coral in de tuin

Koraal met een gouden ondertoon, deze opvallende kleurencombinatie is door kleureninstituut Pantone uitgeroepen tot kleur van 2019. Living coral omarmt je met warmte, volgens de kleurdeskundigen. “Het is een gezellige en pittige kleur die tegemoet komt aan de hang naar optimisme, vreugde en speelsheid in een voortdurend veranderende omgeving”, aldus Pantone.

In interieur, mode én bloemen

De modebranche laat zich ieder jaar inspireren door het nieuwe palet dat Pantone samenstelt en ook in de interieurwereld ga je de kleur dit jaar veel zien. Gelukkig zijn er ook veel vaste planten, bloembollen en heesters die prachtig in living coral bloeien. Met deze vijf geef je je tuin, border of terras een warme kick.

1. Pioenroos als de ondergaande zon

Paeonia ‘Coral Sunset’, foto iVerde
Paeonia ‘Coral Sunset’, foto iVerde

Nog voor de rozen bloeien, komen de bloemen van de pioenroos tot bloei. Het zijn de blikvangers van de lentetuin. De kleuren van deze Paeonia ‘Coral Sunset’ doen denken aan de ondergaande zon. Nog een pluspunt: ze ruiken heerlijk.

2. Warme hoek met knolbegonia’s

Tuberous begonia, foto iBulb
Tuberous begonia, foto iBulb

Knolbegonia’s (Tuberous begonia) bloeien in alle schakeringen koraal. Tip: mooi om verschillende variëteiten met elkaar te combineren voor een warme hoek in de tuin of op je terras. Haal de knollen in het najaar naar binnen en laat ze (in droge aarde) vorstvrij overwinteren.

3. Koraalkleurig hart van dahlia

Dahlia 'Zundert Mystery Fox'
Dahlia ‘Zundert Mystery Fox’

Cactus, anemoonbloemig, enkel, gevuld of balvormig; van alle soorten dahlia’s zijn wel variëteiten beschikbaar in de living coral-tint. Mooi zijn onder meer Dahlia ‘Zundert Mystery Fox’, ‘Waltzing Mathilda’, ‘Coral Gypsy’, ‘Beach Bum’ en Dahlia ‘Totally Tangerine’ met koraalkleurig hart.

4. Tulpen met transparante goudverf

Tulipa ‘Pinocchio Coral’, foto iBulb
Tulipa ‘Pinocchio Coral’, foto iBulb

De koraalkleurige bloemblaadjes van Tulipa ‘Pinocchio Coral’ lijken geverfd met een flinterdun laagje transparante goudverf. Als de zon schijnt, lichten de bloemen prachtig living coral op.

5. Vurige aanblik dankzij zonnehoed

Niet alleen de bloemblaadjes van de rode zonnehoed ‘Sombrero Hot Coral’ (openingsfoto) zijn living coral-waardig. Ook de stekelige kegeltjes in het hart zorgen voor een vurige aanblik. Plant deze Echinacea purpurea aan in groepen. De boeketten koraalrode bloemen zorgen gegarandeerd voor een wauw-effect in je tuin.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email