online - voorjaarszonnebloem 1 (1) - kopie

Gele bloemen mogen weer!

Jarenlang was het not done, maar de natuurlijke trend zorgt ervoor dat het (weer) kan: gele bloemen en planten in je tuin. En zeg nou zelf, van geel word je toch vrolijk? Het geeft een oppepper en doet denken aan de zon. En daar kunnen we geen genoeg van krijgen.

Een steeds natuurlijker beeld

Jarenlang was de kleur geel geen echte speler in de Nederlandse tuin. Gele bloemen en bladkleuren werden bestempeld als te schreeuwerig en overheersend. De grens lag bij de liefhebber van een pastelkleurige cottagetuin al bij een toefje citroenkleurige vrouwenmantel. Nu het beeld in de border steeds natuurlijker wordt, is er weer ruimte voor de zonnigste kleur in de tuin. En daarmee komen ouderwets mooie, geelbloeiende soorten weer in beeld.

Voorjaarszonnebloem Doronicum pardalianches. Foto iVerde

Voorjaarszonnebloem in april

In april zorgt voorjaarszonnebloem Doronicum pardalianches, een vrolijk bloeiende vaste plant, voor een lentezonnetje in je tuin als de narcissen al zijn uitgebloeid en de meeste vaste planten nog onderweg zijn. Straalbloemen combineren mooi met luchtige soorten als het wit van roomse kervel en lievevrouwebedstro, het blauw van vergeet-mij-nietjes en het paars van vaste judaspenning. Bijkomend voordeel: de gele hoedjes geven veel stuifmeel. Geef de plant een vochtrijke plek in de (half)schaduw.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email