Dierenfoto’s om te lachen in Natuurmuseum Tilburg – eropuit met Buitenleven.
Nog tot en met 5 mei 2019 kun je in Natuurmuseum Tilburg de genomineerde dierenfoto’s van de Comedy Wildlife Photography Awards zien. Foto Roie Galitz

Grappige dierenfoto’s in Natuurmuseum Tilburg

Klik! Een koe die zijn neus aflikt, twee vogels die bijna tegen elkaar aan botsen. Je hebt vast weleens (onbedoeld) zo’n grappige dierensituatie vastgelegd. Je bent niet de enige. In Natuurmuseum Brabant in Tilburg vind je tot en met 5 mei 2019 de prijswinnende en meest komische dierenfoto’s van de Comedy Wildlife Photography Awards.

Vrolijke natuurplaatjes

Een uil die verschrikt in de camera kijkt, een geïrriteerd ijsvogeltje en een ijsbeer die voorover in slaap is gevallen. Om de dieren in deze fototentoonstelling moet je gegarandeerd glimlachen. Dat is ook precies de bedoeling van deze wedstrijd, die voor de vierde keer gehouden wordt. De foto’s zijn maar op een paar plekken in de wereld bij elkaar te zien, waaronder dus in Tilburg.

Dierenfoto’s om te lachen in Natuurmuseum Tilburg – eropuit met Buitenleven.
‘Caught in the act’ van fotografe Mary McGowan is de grote winnaar van de Comedy Wildlife Photography Awards.

Positieve aandacht voor natuurbehoud

Het initiatief komt van Tom Sullam en Paul Joynson-Hicks. De fotografen wonen en werken (deels) in Tanzania en schieten zelf regelmatig precies op het goede moment hun plaatjes. Ze besloten een prijswedstrijd rondom humoristische dierenfoto’s te organiseren, om zo op een positieve manier aandacht te vragen voor natuurbehoud wereldwijd. Met de Comedy Wildlife Photography Awards wordt de natuurorganisatie Born Free gesteund, die zich inzet voor wilde dieren en hun leefomgeving.

Stemmen in Natuurmuseum Tilburg

De onweerstaanbare dierenplaatjes zijn te bewonderen in de Potviszaal van het museum. Je kunt tot het einde van de tentoonstelling stemmen op jouw favoriete dierenfoto en daarmee het bijbehorende fotoboek winnen. Natuurmuseum Tilburg (Spoorlaan 434) is geopend van dinsdag tot en met zondag, van 10.00 tot 17.00 uur. Kinderen tot en met 3 jaar zijn gratis, evenals Museumkaarthouders, tot en met 17 jaar betaal je € 9,95 en volwassenen € 11,95. Meer informatie over de Comedy Wildlife Photography Awards vind je op de website van Natuurmuseum Tilburg.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email