shutterstock_540975955

Gratis grondtest met deskundig advies

Het kan lastig zijn om met het blote oog te beoordelen of je gazon voldoende voeding heeft. Of dat de zuurtegraad optimaal is. In deze periode heeft zeker gras de juiste voeding nodig om te blijven groeien en bestand te zijn tegen zwaar weer, veel betreding en ziektes en plagen. Van 16 tot en met 25 maart kun je daarom je gazon gratis laten testen tijdens de Gazontestweek, in diverse tuincentra en vakwinkels.

De vruchtbaarheid van de grond is van levensbelang voor alle planten in je tuin. Via de wortels nemen planten vocht en voeding op uit de grond om te groeien. Is de zuurtegraad niet goed en er is geen voeding aanwezig, dan zullen de planten een stuk slechter groeien en sneller worden aangetast door schimmels of nare plagen.

Gazontest

Tijdens een grondtest worden met speciaal testapparatuur de pH-waarde (zuurtegraad) en de voedingswaarde van je grond gemeten. Neem daarom een (jam)potje of zakje mee, gevuld met grond uit je tuin. Aan de hand van metingen ontvang je ter plekke een deskundig advies over hoe je bodem- en voedingsomstandigheden kunt optimaliseren voor de beste groei. Bovendien kun je naast je gazongrond ook borderplanten laten testen. Want ook planten als hagen, buxussen en andere heesters hebben een goede pH-waarde nodig en een uitgebalanceerde voeding.

Kalk versterkt

Kalk en voeding zijn dus essentieel voor je tuin. Zoals calcium onze botten versterkt, zo versterkt kalk (calcium) de plantcellen. Daardoor zijn gras, hagen, heesters en andere planten veel sterker. Je gazon is sterk en het gras zal niet direct afbreken als je erop loopt. Het belangrijkste is dat kalk zorgt voor een goede pH-waarde. Door kalk te strooien, verhoog je de pH tot een ideale waarde. Dit is niet alleen nodig voor je gazon, ook een grote hoeveelheid planten heeft hier baat bij, zoals clematis, buxus, lavendel, rozen en vele andere heesters en planten.

En zonder voeding geen leven. Wij blijven tenslotte ook niet op onze benen staan zonder te eten. De test meet precies hoeveel voeding aanwezig is en hoeveel voeding je (nog) moet toevoegen, zodat je gras groen en sterk wordt en je planten zo mooi mogelijk.

Lees meer over de winkels waar je terecht kunt voor de gratis gazontestweek.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email