Boer Tom Groot, tulpenboer
Het begin is gemaakt in de tuin, maar er is nog veel werk te verzetten dit voorjaar.

Nee, ik leef niet in een groene oase – Boer Tom

Ik weet niet anders dan dat ik altijd buiten was. Samen met mijn broers en zusje hielpen we graag mee op het land. Met onze favoriete bezigheden hutten bouwen van strobalen, op de hooizolder spelen en vlotten bouwen met schapenhekjes en jerrycans. Die vonden we achter en onder hooibalen en op de gekste plekken.

Boer Tom als jongetje op de tractor
Zoals je ziet, zat het trekker rijden er al vroeg in.

Tulpenboer Moos

Eigenlijk verdenk ik mijn vader er nu van dat hij die jerrycans met opzet liet rondslingeren. Zal ik dat ook ooit doen voor mijn kleine man Moos? Het liefst voed ik hem, samen met mijn vriendin Marieke, zo veel mogelijk buiten op. Waar hij straks kan rennen over het land, vers fruit kan plukken en achter de kippen kan aanzitten. Misschien wordt hij ooit wel ‘tulpenboer Moos’, net als ik tulpenboer Tom ben. Het is alweer een hele tijd geleden dat de opnames van Boer zoekt Vrouw plaatsvonden. En zoals je leest, is er inmiddels heel wat veranderd! Zo woon ik bijvoorbeeld niet meer in de schuur. Marieke en ik bouwden ons huis naast de kwekerij, midden in het weiland en driehonderd meter van mijn ouders’ boerderij vandaan. We wonen hier heerlijk met ons acht maanden oude zoontje. Oh, en met onze drie kippen Keesje, Kip en Kato niet te vergeten.

Boer Tom met zijn zoon Moos bij de kippen
Moos helpt al elke dag met het rapen van verse eitjes.

Grote tuinplannen

Huisje, boompje, beestje, kun je dus wel zeggen. Alleen is het nog verre van af. Vooral de tuin. Je denkt misschien dat ik als tuinman van Eigen Huis & Tuin in een groene oase leef, maar eerlijk is eerlijk: er is best nog wat werk te verzetten. Er staan inmiddels vijftien bomen, waaronder twee mooie kastanjes van bijna dertig jaar oud en een walnoot. En twee meerstammige amberbomen, beuken, lijsters en een paar fruitbomen. Nog op de planning staan een pergola bouwen, borders aanleggen, een terrasje maken, de fruitgaard uitbreiden… Oké, misschien is het iets meer dan ‘wat’. Wat in elk geval zeker is, is dat me nog veel verrassingen staan te wachten als dit allemaal net zo ‘soepel’ gaat als het planten van mijn bomen. Want geloof me, dat was niet zo één, twee, drie geregeld… Daarover meer in mijn volgende blog.

Liefs, Tom

 

Tom Groot blogt over tuinieren, buitenleven en zijn gezin. Lees meer over boer Tom.  

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email