Tijdens de Groene Route vind je altijd wel aan tuin die je kan bekoren - tuininspiratie doe je op bij Buitenleven
Tijdens de Groene Route in Noord-Holland kun je veel tuininspiratie opdoen.

Groene Route: Noord-Hollandse tuininspiratie

Ben je benieuwd hoe een ‘zintuigentuin’ in Engelse sfeer eruitziet of een tuin op een strandwal? Haal je hart op tijdens de Groene Route op zaterdag 14 en zondag 15 september 2019. Elf privétuinen en kwekerijen in Noord-Holland openen dan hun deuren voor bezoekers. Het thema van dit jaar: zalig nazomeren.

Inspiratie, advies en tips

Bij alle deelnemers aan de Groene Route staan duurzaam en milieubewust kweken en tuinieren hoog in het vaandel. De Noord-Hollandse tuineigenaren en kwekers vertellen je graag hoe zij dit doen en geven advies en tips. Op de diverse locaties word je ook getrakteerd op de meest uiteenlopende tuinontwerpen: een natuurtuin, bloemenweiland, ommuurde moestuin. Maar ook de ‘Waddentuun’ op het voormalig eiland Wieringen mag er zijn; een eldorado voor vogels en bijen met veel vaste planten, rozen, hortensia’s, oude fruitbomen en een grote vijver. Kortom, er is genoeg keuze om ideeën op te doen voor je eigen tuin.

Tijdens de Groene Route vind je altijd wel aan tuin die je kan bekoren - tuininspiratie doe je op bij Buitenleven

Biologische Hortus Alkmaar

Een andere deelnemer is de Hortus Alkmaar. Deze botanische tuin is de enige hortus in Nederland met een EKO-keurmerk van Skal, een stichting die toezicht houdt op de biologische productie in Nederland. De tuin van twee hectare heeft een zeldzame verzameling planten uit alle werelddelen en is gespecialiseerd in geneeskrachtige kruiden. Voorheen was de hortus eigendom van de homeopathische geneesmiddelenproducent VSM. Leuk extraatje voor kruidentheefans: in de Hortus Alkmaar mag je je favoriete kruiden plukken voor een heerlijk, 100 procent biologisch kopje thee.

Tijdens de Groene Route vind je altijd wel aan tuin die je kan bekoren - tuininspiratie doe je op bij Buitenleven
Geniet van allerlei verschillende geuren en kleuren.

Stel je eigen Groene Route samen

Het evenement vindt een paar keer per jaar plaats. De elf deelnemers van september vind je op de website van de Groene Route. In de agenda zie je welke tuinen en kwekers die dag open zijn. Op sommige plaatsen betaal je entree. Tevens is het dit jaar feest: de Groene Route bestaat namelijk vijf jaar. Ter ere van dit jubileum kunnen bezoekers meedoen aan een fotowedstrijd, waarbij zij prijzen kunnen winnen. Enkel gezellig langs de tuinen struinen, mag natuurlijk ook.

Nog iets anders leuks doen in september? Recentelijk tipten we in een artikel een aantal gezellige oogstfeesten door heel Nederland.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email