Bloembollenmarkt
Bloembollenmarkt

Grote bloembollenmarkt in Lisse

Jaarlijks mag de Keukenhof dan zo’n zeven miljoen bloembollen in de grond stoppen; er zijn er vast nog genoeg over voor de bloembollenmarkt op vrijdag 5 en zaterdag 6 oktober in Lisse.

Plantseizoen

De kleur van het voorjaar en de voorbije zomer maakt plaats voor het plantseizoen. Oktober en november zijn de maanden voor het planten van bloembollen als je in het voorjaar een kleurrijke tuin wilt hebben. Denk aan narcissen, krokussen, hyacinten, tulpen, lelies en andere bolgewassen.

Groot assortiment

De Keukenhof helpt graag een handje bij het inrichten van elke tuin, balkon of dakterras. Ze organiseert een bloembollenmarkt waar tientallen geselecteerde kwekers een “uitzonderlijk groot assortiment voorjaarsbollen, waaronder vele bijzondere soorten” rechtstreeks aan de bezoekers verkopen, aldus de Keukenhof. Graag contact betalen, want pinnen is niet mogelijk.

Bloembollen
Bloembollen

Informatie over bloembollen

Terwijl buiten massaal bloembollen in de grond van het 32 hectare grote park worden gestopt, kun je binnen bij specialisten alle informatie over bloembollen inwinnen. Bezoekers aan de bloembollenmarkt aanschouwen dan ook alvast het ontwerp van het bloembollenmozaïek van 2019. Het thema van de Keukenhof van volgend jaar is Flower Power, de Lentetuin is weer geopend van 21 maart tot en met 19 mei 2019. In de zomer kun je nog gratis de kasteeltuinen bezoeken en je vindt er de grootste beeldentuin van Nederland.

Bloementuin

Met het jaarlijks planten van ongeveer zeven miljoen bloembollen is de Keukenhof in Lisse de grootste bloementuin ter wereld die sinds 2014, vooral in april, meer dan een miljoen bezoekers met ontelbare fotocamera’s trekt. De bloembollenmarkt is op 5 en 6 oktober geopend van 10.00 uur tot 16.30 uur. Vind meer informatie op de website van de Keukenhof.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email