Oorkonde winnaar Buitenleven Bokaal

Kleurrijke tuin wint Buitenleven Bokaal

Heikie Hoeksma (Harkema, Fr.) mag zich de trotse winnaar noemen van de Buitenleven Bokaal 2016. Eervol tweede is Ria Thijssen (Groesbeek) en op de derde plek is geëindigd Henk Visser (Wijchen). Bij de Bokaal hoort een geldbedrag van 750 euro. De jury bezocht alle drie de tuinen en kwam met het volgende oordeel.

Oorkonde winnaar Buitenleven Bokaal

Uitgekiende kleurencombinaties

“In Harkema zagen we een royale tuin rondom een oud woudhuisje, met diverse borders op kleur, potten, terrasjes, hagen en twee gazons. De borders tonen uitgekiende kleurencombinaties en vormcontrasten. Over iedere plant is nagedacht. Je ziet jarenlange ervaring terug met het combineren van planten. Vaste planten zijn aangevuld met eenjarige bloeiers en dahlia’s, waardoor de tuin elk jaar anders is.”

Ook over de vormgeving was de jury van de Buitenleven Bokaal te spreken. “De vormgeving is niet direct heel speciaal, maar wel duidelijk met strakke lijnen, indeling in tuinkamers, passend bij het charmante woudhuisje. De tuin van Heikie Hoeksma is internationaal bekend als voorbeeld van impressionistisch tuinieren.”

Bekijk een voorproefje van Heikie’s tuin. Elk jaar in september stelt hij zijn tuin open voor publiek.

 

Met eigen kweekkas

“De tuin van Ria Thijssen is groot en het was ons meteen duidelijk waarom ze er enorm van geniet. Borders met hortensia’s en vaste planten worden afgewisseld met een speelgazon en een eigen kweekkas. Overal zijn gezellige hoekjes om te zitten. De vormgeving, beplanting en plantencombinaties vormen samen een mooi resultaat, maar zijn niet opvallend te noemen. De voortuin is heel mooi beplant en was zelfs in september nog heel kleurig met bloemen in violet, rood en wit.”

 

Overweldigend groen

“In de ‘in-die-tuin-wil-ik-zitten-tuin’ van Henk Visser in Wijchen is het inderdaad heerlijk toeven. In deze kleine tuin zijn verschillende zithoeken ingericht en ieder hoekje is benut. De tuin is overweldigend groen en vanuit de woonkamer is er optimaal zicht op de beplanting. Na jarenlang schaven en perfectioneren ligt er een tuin waar – ondanks de kleine oppervlakte – erg veel te zien is. Op creatief vlak scoort deze tuin erg hoog en ook qua comfort is het een goed uitgedachte plek. De voortuin is nog wat kaal en biedt ruimte om wat mooier aan te planten.”

 

De drie winnaars zie je terugkomen in verschillende Buitenleven-edities in 2018.

 

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Gerelateerde berichten: