Tip: De smaak van Sicilië

De smaak van Sicilië van Ursula Ferrigno is een prachtig voorbeeld van wat de Italiaanse keuken inhoudt. De recepten zijn simpel, maar gestoeld op traditionele bereiding en eerlijke seizoensgebonden producten. Vlees, vis, salades en nagerechten – alle klassiekers van het Italiaanse eiland komen voorbij. Een aanrader voor iedereen die houdt van de heerlijke keuken van Sicilië. 

Ursula vergezelde haar vader, een groente- en fruithandelaar, op zakenreis naar Sicilië. De twee namen een veerpont vanaf het vasteland. Op het eiland proefde ze voor het eerst van de kleurrijke keuken. Die is niet zomaar Italiaans, maar heeft ook invloeden van Grieken, Romeinen, Arabieren, Normandiërs en Spanjaarden. “Op de pont proefde ik mijn eerste Siciliaanse eten: bergjes arancini in de vorm van de Etna. Ze waren net als de mensen die ik ging ontmoeten: warm, genereus, verrassend en opbeurend.”

Aan de slag

Wij gingen aan de slag met een van haar recepten en maakten een variatie op de salade van zwarte vijgen, mozzarella en basilicum. Hartstikke lekker! Let op: vijgen zijn moeilijk te verkrijgen in het voorjaar. Wij vonden ze in het schap bij de Albert Heijn.

Sicilië

Sicilië

De smaak van Sicilië
Ursula Ferrigno
Edicola Publishing
ISBN: 9789492500090
Prijs: € 24,95

1