Sea Level, Richard Serra. Foto: Jordi Huisman
Sea Level, Richard Serra. Foto: Jordi Huisman

Landart-toer door Flevoland

“Nergens in de wereld ligt zo’n hoge concentratie landschapskunstwerken zo dicht bij elkaar”, stelt Stichting Land Art Flevoland. Zeven kunstwerken van internationale kunstenaars, die zijn gerealiseerd vanaf het ontstaan van de Flevopolder, kun je op 30 september 2018 tijdens een eendaagse landart-toer bezoeken.

Landschapskunst in de VS

Deze tot de verbeelding sprekende landart of landschapskunst was al in de jaren zeventig in de Verenigde Staten populair. Het waaide over naar Nederland via tentoonstellingen als Sonsbeek Buiten de Perken (1971) in Arnhem. Tijdens de kunsttrip in Flevoland gaat het om de volgende landart: Sea Level (1996) van Richard Serra, De Groene Kathedraal (1996) van Marinus Boezem, Observatorium (1977) van Robert Morris, Aardzee (1982) van Piet Slegers, Polderland Garden of Love and Fire (1997) van Daniel Libeskind, Exposure (2010) van Antony Gormley en PIER+HORIZON (2016) van Paul de Kort.

PIER+HORIZON, Paul de Kort. Foto: Paul de Kort
PIER+HORIZON, Paul de Kort. Foto: Paul de Kort

Achtergronden landart

Tijdens de toer ontdek je niet alleen de zeven monumentale landschapskunstwerken van Flevoland. Ook vertelt een gids over de realisatie van de polder en over het ontstaan van landart in de VS en in Nederland, waarom de zeven kunstwerken juist op deze plaatsen in de Flevopolder zijn verschenen en waarom ze zo uniek zijn in de wereld. De toer vertrekt op 30 september 2018 om 10.00 uur vanaf Kunstlinie Almere Flevoland en eindigt daar rond 18.00 uur.

Naast het organiseren van deze toers houdt Land Art Flevoland zich bezig met cultuuronderwijs in de provincie. De stichting ziet zich als kenniscentrum voor het informeren en opleiden van docenten en voor het organiseren van excursies en exposities.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email