kantoor Frans Nathalie

Blog: het leven op landgoed Mariënwaerdt

Hoe is dat, het leven op een landgoed? Nathalie barones Van Verschuer-des Tombe, woont op Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd.

Kleine pups worden groot, dus hoogste tijd om June te trainen. Gelukkig heb ik zelf al de nodige ervaring. We hebben de jachthondentrainer, die ook op onze Landgoedfair demonstraties geeft, bereid gevonden op het landgoed trainingen te geven, samen met zes andere baasjes en hun honden.

jachthonden june

Oogst Mariënwaerdt

De walnoten zijn begin november allemaal geraapt. Mijn schoonmoeder kan weer vele notentaartjes bakken voor de Landgoedwinkel. Een deel van de noten gaat naar de Zorgimkerij bij Mariënwaerdt. Hier werken mensen met een verstandelijke beperking die de noten doppen. We gaan er notenolie van laten persen. Ik ben benieuwd hoe dat uitpakt!

Noten

Wildseizoen

Het wildseizoen is weer van start gegaan. De jachten zijn altijd gezellig. Vroeg opstaan, in weer en wind door het veld lopen, stamppot eten bij de haard in de Jachtkamer en uitgebreid thee drinken bij ons  thuis. June gaat mee met de jacht om alvast te kijken en te leren.

Kantoor

Ons kantoor zit in een monumentale boerderij op het oudste gedeelte van het landgoed. De kamer van Frans en mij kon wel een opknapbeurt gebruiken. De vloer ging eruit, de muren en vensters werden opnieuw geverfd en alle moderne meubels werden vervangen door antieke. Vooral de oranje muren waren al snel gesprek van de dag op kantoor! Door alle aanpassingen is het een echte landgoedkamer geworden.

kantoor Frans Nathalie

Pompoenchutney Mariënwaerdt

Op het landgoed van Mariënwaerdt telen we biologische pompoenen. Als deze geoogst zijn in september, worden ze gewassen en in stukjes gehakt om vervolgens te verdwijnen in onze pompoenchutney. Deze seizoenspecialiteit is maar kort verkrijgbaar en vindt altijd gretig aftrek. Van de overgebleven pompoenen maak ik vaak heerlijke  pompoensoep. Zo makkelijk dat je een biologische pompoen niet hoeft te schillen!

pompoenen

Lekker fröbelen

In de herfstvakantie hielden we twee knutselmiddagen voor kinderen in Pannenkoekenhuis de Stapelbakker. Met tasjes vol kastanjes, eikels, bladeren en ander herfstmoois kwamen de kinderen binnen. Hiermee maakten ze leuke herfstbeestjes. Jammer dat mijn eigen kinderen hier alweer te oud voor zijn… Gelukkig kon ik zelf meedoen aan de workshop bloembollenmand maken van Sabine Goemans. Zij is ook weer van de partij op onze Kerstfair in december.

DSC_8108

Kerstfair

Als in september iedereen nog nageniet van de zomer, zijn wij alweer in kerstsferen. De voorbereiding van de Kerstfair is dan al in volle gang! Het thema dit jaar is ‘Gezellig genieten’ en de Kerstfair is dit jaar van 11 t/m 14 december. Kijk voor meer informatie op: www.kerstfair.nl

MariënwaerdtMariënwaerdt

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email