Met laatbloeiers in de tuin volop kleur in het najaar – tuininspiratie met Buitenleven
Wilde tuin met laatbloeiers: duizendknoop, hortensia, verbena en meisjesogen

Liefde voor laatbloeiers in de tuin

Zie je op tegen een kale tuin de komende maanden? Dat is nergens voor nodig. Ontdek de schoonheid van laatbloeiers bij kwekerij Festina Lente in Katwijk. Op 3, 4 en 5 oktober 2019 zijn daar de themadagen Laatbloeiers in de tuin en is er volop aandacht voor herfstbloeiers, winterplanten en Dutch Wave-planten. Aanschouw ook met eigen ogen hoe mooi uitgebloeide planten in een wintertuin kunnen zijn.

Met laatbloeiers in de tuin volop kleur in het najaar – tuininspiratie met Buitenleven
Prachtige kleuren en vormen van herfstbloeiers

Tuinstroming Dutch Wave

Volgens de tuinarchitectuurstroming Dutch Wave kan een tuin in de herfst en winter net zo mooi zijn als in de zomer. Grondleggers van deze stroming uit de jaren zeventig zijn Piet Oudolf, Ton Terlinden en de inmiddels overleden Henk Gerritsen en Rob Leopold. De tuinarchitecten streefden een natuurlijkere en lossere beplanting van tuinen na. Ook gingen ze op zoek naar nieuwe, natuurlijk uitziende planten.

Aandacht voor laatbloeiers in de tuin

Bij de Katwijkse kwekerij annex bezoek- en pluktuin bekijk je begin oktober planten uit de Dutch Wave-stroming. Of doe inspiratie op tijdens het bekijken van de schoonheid van laatbloeiers in de tuin. De kwekerij besteedt ook aandacht aan uitgebloeide planten. Door hun verschillende vormen en hoogten, zaaddozen, verkleurd blad en stelen zorgen ze voor een fraaie aanblik in de najaars- en wintertuin. Wie een advies wel kan gebruiken, is hier aan het juiste adres: medewerkers van Festina Lente geven je graag suggesties.

Met laatbloeiers in de tuin volop kleur in het najaar – tuininspiratie met Buitenleven
Meisjesogen (Coreopsis)

Demonstratie Vermeerderen

Behalve ideeën opdoen voor winterse silhouetten en laatbloeiers in de tuin, kun je ook deelnemen aan de demonstratie Vermeerderen op zaterdag 5 oktober. Deelname aan de demonstratie en een aansluitende rondleiding kost € 2,50 per persoon. Kijk voor meer informatie op de website van Kwekerij Festina.

Meer over laatbloeiers in de tuin

Wil je verder lezen over herfstbloeiers? Lees het artikel over zeven kleurrijke laatbloeiers in je border en ga aan de slag in je eigen tuin.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email