Natuurfoto van het Haringvliet
Natuurfoto van het Haringvliet

Maak de mooiste natuurfoto

Iedereen kan meedoen aan de WWF-Frans Lanting Photo Award 2018, de grootste natuurfotografiewedstrijd van Nederland. De organisatie noemt vijf inspiratiebronnen: de Wadden, de Betuwe, het Haringvliet, de duinen én je eigen achtertuin. Maar je mag ook een natuurfoto in het buitenland maken.

Natuurfotograaf

De prijs van het Wereld Natuur Fonds (WWF) is vernoemd naar de wereldberoemde en in Rotterdam geboren natuurfotograaf Frans Lanting. Zijn foto’s zijn verschenen in talloze boeken en tijdschriften en te zien geweest tijdens veel internationale tentoonstellingen. Hij heeft diverse World Press Photo-prijzen gewonnen en is BBC Wildlife Photographer of the Year geweest. Hiernaast zet Lanting zich in voor werk op het gebied van natuurbescherming. De meesterfotograaf legt uit dat natuurfotografie begint met het heel goed en vol verwondering kijken naar de wereld om je heen. “Wat zie je echt? Wat betekent dat? En kun je dat in één beeld vangen? Dat is voor mij natuurfotografie.”

Inzenden natuurfoto’s

Deelname aan de wedstrijd staat open voor drie leeftijdscategorieën: kinderen tot en met elf jaar, jonge talenten tussen twaalf en zeventien jaar, en volwassenen. Deelnemers kunnen vóór 10 september 2018 hun mooiste natuurfoto’s insturen via Photoaward WWF.

Een professionele jury onder leiding van Frans Lanting zal zich over de foto’s buigen. De jury bestaat verder uit natuurfotograaf Jasper Doest, WWF-ambassadeurs Humberto Tan en Kim Feenstra, alsook Marieke Wiegel van het Nederlands Fotomusem en WWF-expert Christiaan van der Hoeven.

Prijzen natuurfoto’s

De winnaars zullen eind dit jaar worden bekendgemaakt tijdens de prijsuitreiking in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. De hoofdprijs bestaat uit een fotoreis naar een WWF-project in Zambia en de prestigieuze WWF-Frans Lanting Photo Award. De winnaars in de categorieën voor kinderen en jonge talenten, maar ook de winnaar van de Publieksprijs, ontvangen de bijbehorende titel en krijgen een meet-and-greet met Jasper Doest. Alle winnaars krijgen een overnachting in Center Parcs aangeboden.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email