Boek en kopje koffie op tafel

Maak met deze tips je woning echt een ontspannen plek

Advertorial

Je huis is de plek waar je echt een momentje voor jezelf kunt hebben en dus lekker kunt ontspannen. Of je nou thuiskomt na een lange en intensieve dag werken of je gewoon een heerlijk dagje vrij hebt. Niets is zo fijn dan neerploffen op de bank en intens tot rust komen. Met deze tips creëer jij van jouw woning een oase van rust.

Inkleuren

Kleuren geven niet alleen een boost aan je interieur, ook wekken ze verschillende emoties op. Kleuren die een ontspannen gevoel geven zijn pasteltinten, bepaalde soorten blauwnuances en zachte aardekleuren. Laat verschillende kleuren op meerdere plekken terugkomen om eenheid te creëren. Wit en beige zijn voor muren en plafonds ideaal voor een rustgevend effect.

Wat is er fijner dan comfort?

Wanneer je onderuitgezakt op je bank ligt wil je omring worden door comfort. Denk aan zachte fluwelen kussentjes en dekens. Ook een heerlijk warm vloerkleed mag niet ontbreken. Een hang- of schommelstoel mag natuurlijk ook niet ontbreken voor het ultieme relax-gevoel.

Natuurlijke tinten

Een overload aan planten en bloemen in je woning levert niet alleen een levendig gevoel op. Ook voegt het harmonie en kleur toe aan je woning. Haal wekelijks een vers bosje bloemen of laat het thuisbezorgen door bloemen. Zo word jij iedere week verwelkomd door heerlijke kleuren en geuren.

Sssst, niet storen

Je kunt je niet 100% ontspannen wanneer je privacy niet in orde is. Ga de strijd aan tegen nieuwsgierige gluurders en kies voor de juiste gordijnen. Een roljaloezie of houten jaloezie zijn uitstekende opties voor het garanderen van je privacy. Met een roljaloezie kun jij zelf bepalen hoe je de horizontale banen en dus de doorkijk afstelt. Op houten jaloezieën zit een privacysluiting. Zo kun je wel naar buiten kijken maar voorbijgangers hebben geen kans om naar binnen te gluren. Zo kun jij doen waar je zin in hebt zonder je druk te maken dat iemand je ziet.

Woning klaar? Ontspannen maar!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Veneta

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email