Tuin en Kunst is een leuk dagje uit voor de culturele tuinier - Eropuit met Buitenleven
Tijdens Tuin en Kunst vind je de meest bijzondere tuinen

Naar het Noorden: Tuin en Kunst Hogeland

Helemaal in het noorden van Nederland, in Noord-Groningen bij de waddenkust, kijk je het tweede, derde of vierde weekend van juni je ogen uit. Tijdens de trekroute en het tuinfestival Tuin en Kunst Hogeland zijn er vier plekken waar je heen mag. Wat deze vier plekken gemeen hebben? Een zeer opmerkelijke en prachtige tuin.

Lekker stukje fietsen

Tuinen om in te verdwalen, een wilde bostuin of een tuin rondom een idyllisch landhuis. Je komt het allemaal tegen. Teken zelf je route en ga op pad! Het mooist is om met de fiets te gaan, maar ook met de auto is de route de moeite waard. Onderweg verplaats je je door de mooiste natuurlandschappen. Ook zijn er diverse kunstexposities: tijdens je tussenstops zie je meerdere kunstwerken op de deelnemende locaties. Soms ook met een thema, zoals Alice in Wonderland op Landhuis en Parktuin Oosterhouw.

Tuin en Kunst is een leuk dagje uit voor de culturele tuinier - Eropuit met Buitenleven
Naast tuinen vind je ook diverse exposities tijdens Tuin en Kunst. Foto Irma Frijlink

Bezoek Tuin en Kunst op het Hogeland

Op 9 juni is er tevens een literair festival bij kwekerij De Kleine Plantage. Als je het hele weekend wilt blijven, is dat zeker mogelijk. Op sommige plaatsen kun je namelijk overnachten. Tuin en Kunst Hogeland speelt zich af in Eenrum, Kloosterburen, Leens en Ulrum in de weekenden van 8 en 9, 15 en 16 en 22 en 23 juni 2019. Van 11.00 tot 17.00 uur. Ga voor meer informatie over het evenement, alle activiteiten en locaties naar de website van Tuin en Kunst.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email