zomer

Blog: Eindelijk zomer!

Eindelijk! Het is zomer! De zon schijnt, de lucht is stralend blauw. Het is tijd voor een lange zomerwandeling in de natuur. Ik spring mijn bed uit en ga op zoek naar mijn groene rok. Stof dwarrelt op, terwijl ik het van de stapel zomerkleren afpak. Aangekleed en wel, zoek ik de eerste de beste groene parel op.

Het vuur van het voorjaar is ver uitgedoofd. Meidoorns zijn uitgebloeid, het fluitenkruid heeft een metamorfose ondergaan van wit naar groen. Daarentegen kondigt de zomer zich knallend aan. Prachtige zomerboeketten van margrieten, kamille, ratelaar, en boterbloem, zorgen voor een variërend karakter in groene weiden. Ik hoor de wind zachtjes ruisen door de populieren. En niet alleen door de bomen. Ook mijn groene rok fladdert alle kanten op! Nare luchtjes worden verdreven door zomerse zoete geuren. Hoge grassen kietelen mijn lelieblanke benen! Ik huppel en dans. Heerlijk! Ik begin zowaar te zweten.

_DSC0596

“Prachtige zomerboeketten van margrieten, kamille, ratelaar, en boterbloem, zorgen voor een variërend karakter in groene weiden.”

Paarse toortsen in de zomer

De zon verwarmt mijn huid. Bij een kabbelende kreek houd ik even halt. Ik geniet. En luister. Een orkest van kikkergekwaak is overweldigend. Canadese ganzen dobberen in het water en eendjes kwetteren er lustig op los. Terwijl ik even ga zitten op een bankje, zweven pluizen als sneeuw in het rond. Zacht dwarrelen ze neer in het gras. En hé! Ik zie lange paarse toortsen tussen het gras. De orchideeën zijn weer in het land! Ik zak op mijn knieën neer. Deze zomerse vuurpijlen wil ik van dichtbij bekijken. Samen met de ratelaar staan ze te pronken in een groen weitje. Ik weet het zeker! Het urenlange ontdekken, struinen en ravotten is nu echt begonnen. Ga je met me mee de natuur in?

Foto’s: Ronny Bouwens

Meer lezen? Op haar website www.corawriter.blogspot.nl deelt Cora Verhelst haar bijzondere natuurverhalen.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email