Oogst frambozen

Blog: Nathalies zomer

Pup
Gezinsuitbreiding in onze familie! Begin juli verwelkomden we ‘June’ in ons gezin, een zwarte Labradorpup van 7 weken oud. Dat betekent weer gebroken nachten, want als je net weg bent bij je broertjes en zusjes, is het best alleen en koud zo ’s nachts. Maar ze is superlief en schattig, dat maakt alles goed!

Nathalie met June

Zwart kalfje

Landgoedfair
20 jaar geleden is het alweer dat we voor de eerste keer de Landgoedfair organiseerden. Enorm spannend vonden we het! Zou alles wel goed verlopen? Inmiddels zijn we 20 jaar verder en blijkt het Landgoedfairconcept nog steeds populair. Ieder jaar mogen we rekenen op bijna 40.000 bezoekers. Ook dit jaar hebben we weer nieuwe activiteiten bedacht, zoals een Kids Plein (met stormbaan, klimtoren, broodjes bakken, paintball, uilskuikens knutselen en nog veel meer), een Levend Erfgoed Plein in samenwerking met Slow Food en een diner in de buitenlucht aan lange tafels met koks van de Slow Food Chefs Alliantie. Ik heb er zin in!

Landgoedfair

 

Landgoedfair2

 

Busjes
Naar voorbeeld van hippe festivals hebben wij oude busjes gekocht, om in te richten als poffertjes-, koffie- en hamburgerwagentjes en in plaats van onze houten kassahuisjes op de Landgoedfair. Onze medewerkers op de boerderij zijn druk bezig ze op te knappen.

Kalfjes
In het weiland waarop wij uitkijken vanuit ons huis loopt onze kudde Lakenvelders. In de afgelopen weken werden hier meerdere kalfjes geboren, vaak ’s nachts. Dat waren onrustige nachten, want de aanstaande moeders loeiden ons wakker. Alle kalfjes hebben een mooi lakentje en mogen dus in het stamboek als officiële Lakenvelder.

Zwart kalfje

koeien bij huis

De Lakenvelders met op de achtergrond ons huis

 

Oogst
De zomer vind ik de heerlijkste tijd van het jaar op het landgoed. De tuin geeft ons een rijke oogst aan groente en vruchten. Wat is er nou lekkerder dan de volle smaak van het land! Ik ben echt dankbaar dat ik zo mag genieten van alles wat het landgoed voortbrengt.

Nathalie in de moestuin

Oogst frambozen

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email