tuintrends

Tuintrends gespot

Elk jaar is er weer veel nieuws te ontdekken in de vormgeving van je tuin, maar ook in materialen en planten. Modeste Herwig spotte vijf nieuwe tuintrends, die ze in de tuinspecial van Buitenleven beschrijft. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

5x trends in de tuin

 • Bladstructuren
  Met grote hostabladeren, fijn geveerde varens, smalle sprieten van sierlijke grassen en priegelige bodembedekkers maak je een groen ‘tapijt’. Grootste voordeel: bladplanten vergen heel weinig onderhoud!
 • Keigoed
  Keien geven een natuurlijke uitstraling aan elke tuin. Gebruik ze als bestrating, rand langs een pad of waterloopje, blikvanger of muurtje. Een grove steen is een stoere aanvulling op een tuin vol planten.
 • Cottagetuin
  De Engelse cottagetuin is geliefd vanwege de ongedwongen sfeer en de borders vol kleurrijke bloemen en geurige eetbare planten. Creëer een eigentijdse cottagetuin met stoere materialen en veel bloemen. Combineer romantische kleuren zoals babyroze en hemelsblauw met siergrassen voor een ander effect.
 • Over het water
  Bouw je eigen brug van een stevige vlonder of een paar stapstenen, zo kun je een wandeling over je vijver maken en optimaal genieten van de dieren in het water.
 • Felle kleuren
  Kleur is niet weg te denken uit de tuin. Pasteltinten zijn mooi en rustig, maar experimenteer ook eens met felle kleuren. Je bent vrij in je kleurkeuze, want er bestaat géén goed of fout kleurenschema in de tuin!

Tuintrends in beeld

Klik op het blauwe pijltje om alle foto’s te bekijken.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email