Shot uit NPO natuurserie Wildernis onder water
Shot uit NPO natuurserie Wildernis onder water

Ontdek de wildernis onder water met NPO natuurserie

Nederland en water zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar wat leeft er onder de spiegel van al die kanalen, meren, rivieren en plassen? Ontdek de Nederlandse onderwaterwereld in het tweede deel van de NPO natuurserie Wildernis onder water, vanaf 12 december te zien op NPO 2.

De snoek en de meerval

Bij het Nederlandse natuurlandschap denk je niet snel aan een rijk leven onder water: het is een verborgen wereld waar we weinig van weten. Deze wereld is het tonen waard, want je vindt hier een verrassend landschap vol zeldzame planten, bijzondere dieren en grote roofvissen zoals de snoek en de meerval. Wildernis onder water duikt in dit Nederlandse leven onder water.

Van boerensloot tot Zuiderzee

Een cameraman is aan het filmen voor de NPO natuurserie Wildernis onder water
Een cameraman is aan het filmen voor de NPO natuurserie Wildernis onder water

In de NPO natuurserie zien we wat er gebeurt in bekende wateren als het IJsselmeer en de Zuiderzee, en de makers springen ook in de gewone boerensloot en de industriële havens van Amsterdam. Overal is wel wat bijzonders te zien waar experts ons over vertellen. Ze geven veel informatie, beschrijven het verhaal achter de natuur en stellen de vragen ‘hoe?’ en ‘waarom?’. Toch blijft de natuurbeleving van de kijker continu centraal staan.

NPO natuurserie geeft ode aan laatste wildernis

Deze kikker (naam onbekend) leeft in de Nederlandse wateren
Deze kikker (naam onbekend) leeft in de Nederlandse wateren

Het Nederlandse onderwaterlandschap is mogelijk de laatste echte wildernis die we nog hebben. Helaas komt ook dit landschap in gevaar doordat maar weinig mensen weten wat er nodig is om de waternatuur te behouden. De nieuwe, zesdelige NPO natuurserie is een ode aan die laatste wildernis en start op woensdag 12 december, om 19.45 uur op NPO2. De eerste aflevering heet ‘Het geheim van de beek’. Het vorige seizoen is terug te kijken via de website van de NPO.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email