Photo credit: Visit Finland / Markus Kiili
Photo credit: Visit Finland / Markus Kiili

Ontdek het echte buitenleven in Noord-Scandinavië

Het Arctische landschap is ruig en uitgestrekt en je voelt je meteen welkom door de vriendelijke bevolking. Scandinavië boven de poolcirkel is de perfecte vakantiebestemming voor de natuurliefhebber. Je maakt er de mooiste wandelingen, spot walvissen, gaat op vogelsafari en bereidt je eigen verse eten van de natuur. De ontmoetingen met de vriendelijke Sami, het volk dat van oudsher in Fins Lapland en Zweeds Lapland woont zullen je sowieso bijblijven.

Maak de mooiste wandelingen

In het noorden van Zweden heb je het Nationaal Park Abisko waar je de mooiste wandelingen maakt door het bosrijke en bergachtige gebied. Je kiest de wandeling die het beste bij jou past, van een half uur tot een hele dag! Door de kalkstenen bodem groeien er bijzondere planten, zoals orchideeën. Ook spot je er vele vogelsoorten. Door het park loopt het meest noordelijke deel van het bekende wandelpad het Koningspad, oftewel de Kungsleden. In het park vind je ook de ‘Poort naar Lapland’, de Lapporten, een karakteristiek herkenningspunt vanuit de wijde omgeving.

Ook het Pallas Yllastunturi Nationaal Park is een aanrader. Maak een e-bike excursie door het prachtige natuurlandschap en verblijf in een houtje huisje middenin de bossen van dit nationale park.

Meer informatie over de e-bike excursie

Ga op walvissafari en vogelsafari

In Noord-Scandinavië spot je de mooiste dieren. Van walvissen tot papegaaiduikers! Tijdens de walvissafari in Andenes in Noord-Noorwegen heb je het gehele jaar door de kans om walvissen te zien. Ook de vogelsafari is een echte aanrader. Op het eiland Gjesværstappan in Noorwegen, een beschermd natuurgebied, nestelen zich tijdens de zomermaanden duizenden vogels. Stap aan boord van een bootje en je geniet van de prachtige papegaaiduiker, ook wel de clown onder de vogels genoemd vanwege zijn uiterlijk. En heb je de muskusos weleens gezien? Dus ga op safari en ontdek de meest bijzondere diersoorten!

Lees meer over de safari’s

Go local!

De Sami zijn de oorspronkelijke inwoners van Noord-Scandinavië en Lapland en het enige overgebleven inheemse volk in Europa. De Samen zeggen dat hun geest is verbonden met de rendieren: ze zouden niet kunnen bestaan zonder deze mooie dieren. Leer tijdens je vakantie alles over de gebruiken van de Sami en geniet van de mooie ontmoetingen met de locals. Natuurlijk eet je ook zoals de locals doen en gooi je je hengel uit voor je eigen vers gevangen visje die ’s avonds door de kok voor je bereidt wordt.

Leuk om te doen: volg een outdoor kookcursus! Lapland staat bekend van het koken met verse lokale ingrediënten, dus leer hoe je met een beperkt aantal ingrediënten van de natuur een verrukkelijke maaltijd maakt.

Bekijk hier de outdoor kookcursus

Zomer na in Lapland

Tijdens de Ruska, enkele weken tijdens de herfst, is de natuur in Noord-Scandinavië op haar mooist. De bomen kleuren geel en oranje en dit is dé periode om erop uit te gaan. Ook heb je vanaf september kans om het bijzondere noorderlicht te spotten.

Wil je ook graag een reis maken naar het echte Scandinavië boven de poolcirkel? Bekijk dan hier de complete rondreizen van Buro Scanbrit: https://www.buroscanbrit.nl/noordscandinavie

 Daarom ga je op reis met Buro Scanbrit

Jouw reis op maat

Heb je een speciaal wildernishotel op het oog of wil je een paar dagen extra doorbrengen op een bepaalde plek? Je kan het zo gek niet bedenken of wij kunnen het voor je regelen. Wij passen een bestaande reis aan of ontwerpen jouw eigen droomreis.

Persoonlijk advies

Wil je de Lofoten te paard ontdekken of zelf je avondmaal vissen? Wij helpen je graag om de juiste keuzes te maken tussen al die bijzondere reizen en verrassende activiteiten.

Zorgeloos op vakantie

Wij houden er rekening mee dat jouw tijd kostbaar is. Daarom stellen we je hele reis samen, regelen alle boekingen en zorgen we dat je op tijd een uitgebreid reispakket in huis hebt. En als er iets gebeurt op je reis, dan zijn wij er voor je.

Verantwoord op reis

Onze reizen voeren door de mooiste natuurgebieden ter wereld. Onze grootste wens is om die natuur zo ongerept mogelijk te houden. Daarom zorgen wij voor CO2-compensatie van je reis.

Ruim 50 jaar ervaring

De liefde voor onze bestemmingen komt voort uit gedegen kennis. Meter voor meter verkennen we onze reislocaties, we praten met de lokale aanbieders. Dat doen we al sinds 1967. Je gaat dus op vakantie met de echte reisspecialist op Scandinavië, Groot-Brittannië en Canada.

 

Bekijk al onze vakanties naar Noord-Scandinavië op www.buroscanbrit.nl/noordscandinavië

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email