Pluktuin de Klimroos.
Pluktuin de Klimroos.

Pluk je eigen bloemboeket

Zelf een mooi boeket bloemen plukken? Dat kan in De Klimroos in Sappemeer, een werkplek voor mensen met een verstandelijke of psychische beperking. De tuin staat van eind mei tot eind september in volle bloei met veelkleurige veldbloemen en onbespoten seizoensfruit, zoals bessen, frambozen en bramen.

Gekweekt in eigen kas

De Klimroos heeft nog veel meer: van eenjarige planten die in het vroege voorjaar worden gekweekt in eigen kassen, tot handgemaakte, decoratieve producten, zoals bloemstukjes, vogelhuisjes en houten bloembakken.

Bezoekers met groene vingers kunnen in de pluktuin hun eigen hanging baskets, boeketten en bloemstukken samenstellen. Voor de prijs hoef je het niet te laten: een mooi boeket zelf geplukte bloemen kost 6,50. Je kunt ook kiezen voor een plukarrangement op afspraak met koffie of thee en zelfgebakken appeltaart.

Bloemboeket uit pluktuin de Klimroos.
Bloemboeket uit pluktuin de Klimroos. Foto: Victor Gerritsma

Geen gif

In de pluktuin is aandacht voor het milieu een groot goed. Er wordt geen gif op bloemen en fruit gebruikt en het water komt uit de nabijgelegen sloot. De groene, natuurlijke omgeving van De Klimroos nodigt uit om te ontspannen en te genieten van de natuur. Kwekerij De Klimroos ligt aan De Vosholen 8 in Sappemeer. Openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur.

Meer pluktuininspiratie? In Buitenleven 2018/7 lees je in de Favorites over nog zes prachtige pluktuinen om dit najaar te bezoeken. De editie ligt nog tot en met 20 september in de winkel.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email